FødevareWatch

Rusland lukker smuthul for dansk 'fetaost'

Det er slut med at eksportere dansk salatost og laktosefri ost til Rusland efter de seneste stramninger af importforbuddet. Skærpelsen rammer især Arla.

De seneste stramninger af det russiske importforbud lukker et smuthul for dansk salatost i hvide tern.

Berlingske skriver, at skærpelsen går særligt hårdt udover Arla Foods, der har skruet op for sin eksport af vegetabilsk fetaost og laktosefri ost i et forsøg på at kompensere for noget af den tabte indtjening.

Med den seneste stramning forventer mejerigiganten nu at tabe en mia. kr. i tabt afsætning i forhold til, hvad den havde kalkuleret med.

"Det ændrer ikke voldsomt meget for Arla, at Rusland nu har udvidet embargoen til også at omfatte vegetabilske og laktosefri produkter, da det var relativt små mængder, vi solgte af den slags varer. Det er stadig den store embargo på ost og smør, der gør mest ondt. Selv om det er enormt ærgerligt, at Rusland har forlænget embargoen, så var vi forberedt på, at det kunne ske. Vi ser fortsat Rusland som et vigtigt marked og ser frem til en dag at kunne genoptage opbygningen af vores forretninger i landet," siger Hans Christensen, der har ansvaret for Arlas forretning i Rusland, til Berlingske.

Ruslands forlængelse af importforbuddet kommer som reaktion på EU’s beslutning om at fortsætte med sine sanktioner mod landet i yderligere seks måneder.

Rusland forlænger embargo med et år

Kina og Rusland har sparket benene væk under fødevaresektoren

Medie: Russisk embargo kan vare til 2020 

Mere fra FødevareWatch

Sommertid på FødevareWatch

I de kommende fem uger udkommer FødevareWatch med ét dagligt nyhedsbrev, hvor vi løbende vil bringe nyheder fra branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier