Koncerndirektør skifter Coop ud med engelsk topjob

Michael Løve forlader sit job som koncerndirektør i Coop for et andet direktørjob i detailverdenen. Børsen erfarer, at der er tale om en stor engelsk koncern.
Foto: Lars Krabbe/Polfoto/Arkiv
Foto: Lars Krabbe/Polfoto/Arkiv

Koncerndirektør i Coop, Michael Løve, fratræder sin stilling ved udgangen af august.

Det meddeler Coop i en pressemeddelelse.

Michael Løve, som har haft det overordnede ansvar for de fem kæder Superbrugsen, Irma, Kvickly, Fakta og Dagli'Brugsen, har fået nyt job som adm. direktør i en international detailvirksomhed. Hvilket selskab der er tale om, vil koncernen dog først melde ud i næste uge.

Børsen erfarer dog, at der er tale om et job som direktør i den børsnoterede Kingfisher-koncern, som har omtrent 80.000 ansatte, og som omsætter for mere end 100 mia. kr. om året.

”Jeg har været ualmindelig glad for mine år i Coop. Men jeg har fået en unik mulighed for at realisere en drøm om at prøve kræfter med udlandet og få den oplevelse det er sammen med min familie,” siger Michael Løve.

Peter Høghsted, topchef i Coop, overtager Løves ansvarsområder, indtil man har fundet en ny til posten.

”Jeg er ked af, at vi må sige farvel til Michael, for vi har haft et fremragende samarbejde gennem det seneste halvandet år, og alle kæderne er inde i en særdeles positiv udvikling. Men jeg er også stolt over, at Coop – igen – har leveret en topchef til en stor virksomhed,” siger han.

Løve kom ind i Coops direktion i 2014. Inden da var han kædedirektør for koncernens største kæde Superbrugsen. Han kom til Coop som nyuddannet civilingeniør i 2001, og blev efter en række jobs logistikdirektør. Herfra blev han driftsdirektør i Københavns Lufthavne i 2009, inden han kom tilbage til Coop i 2011 som kædedirektør.

Coop fordobler driften - her er de nye mål

Coop har flere esser i ærmet

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også