FødevareWatch

Råvarepriser når næsten seks års lavpunkt

Igen i maj faldt priserne på råvarer som korn, mejeriprodukter og sukker, og samlet lagde råvarebørsernes priser sig i det laveste niveau i næsten seks år.

FNs fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, har fået samlet op på fødevarepriserne i maj, hvor trenden med faldende priser på råvarer fortsatte sin deroute.

FAOs food price index lå i maj i gennemsnit på 166,8 point, hvilket var 1,4 pct. under april-indekset og hele 20,7 pct. under niveauet fra samme måned sidste år.

Ikke siden september 2009 har priserne på de fem store råvarer korn, kød, mejeriprodukter, vegetabilske olier og sukker ikke været lavere. Alene den seneste måned er priserne på korn gået tilbage med 3,8 pct. og for mejeridelen var tilbagegangen ifølge FAO på 2,9 pct.

"FAO har også opgraderet sin maj 2015-prognose for den globale produktion af hvede, foderkorn og ris. Den forudser større majshøst i Kina og Mexico samt større høst af hvede i Afrika og Nordamerika," heddet det i meddelelsen fra FAO. De seneste forecasts forudser en samlet 2015-kornhøst på 2,524 milliarder ton, hvilket kun er én pct. under sidste års rekordhøst.

Milliarder på højkant den 18. juni

Udsigt til global kæmpehøst får kornpriserne til at falde

Dansk korn er for dårligt til svinefoder 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier