FødevareWatch

Milliarder på højkant den 18. juni

Det er 15 år siden, at problemet blev synligt, og siden er det kun vokset. En dansk særregel har kostet landbruget svimlende summer og er den måske vigtigste enkeltstående forklaring på, at erhvervet lige nu er i den dybeste økonomiske krise i årtier. Om tre uger kan reglen være under afvikling.

Foto: Carsten Bundgaard

Det er mere end 15 år siden, at problemet første gang satte dagsordenen i Danmark.

Den 13. januar 2000 lød overskriften på forsiden af Morgenavisen Jyllands-Posten: "Dansk mel for dårligt til brød." Eksperter fra fødevareindustrien kunne fortælle, at kvaliteten af den danske brødhvede var blevet så ringe, at landbrugslandet Danmark var nødt til at importere mere og mere mel og brødhvede fra bl. a. Tyskland.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier