Aldi vil have overskud om fem år

Den tyske discountkæde har sat kursen mod et overskud. Hvor hurtigt det bliver afhænger af, hvorvidt kæden kan styrke danskernes tro på brandet, fortæller den nye topchef.
Foto: /ritzau/Mikkel Berg Pedersen/arkiv
Foto: /ritzau/Mikkel Berg Pedersen/arkiv

Konkurrencen på det danske discountmarked er intensiveret de seneste år, hvor kæderne kæmper om at have de billigste priser og de bedste butikker.

Den hårde kamp om kunderne og de mange nye butiksåbninger har imidlertid resulteret i, at alle kæder undtagen Netto og Rema 1000 kører med underskud.

Men nu skal det være slut med røde tal i Aldi, der leverede sit største tab nogensinde sidste år, hvor bundlinjen lød på et minus på 228 mio. kr.

Volker Kasch, der afløste topchef Hans Erik Hansen i februar, fortæller, at den tyske discountkæde satser på at tjene penge inden for en overskuelig fremtid.  

"Vi ser det som et mål på mellemlang sigt. Om det så bliver i løbet af tre, fire eller fem år, afhænger af, hvor hurtigt vi kan bringe vores butikker op til en moderne standard - og hvor hurtigt vi kan få styrket de danske forbrugeres tiltro til Aldi-mærket," siger han til Dansk Handelsblad.

For at nå det mål har de tyske ejere tilført 1,25 mia. kr. til det danske datterselskab inden for kort tid. Pengene skal blandt andet gå til at gøre kædens omkring 225 butikker mere tidssvarende.

Moderniseringen er allerede gået i gang, og ifølge ledelsen har man set en stigning i omsætningen i de butikker, der fået et løft. Det fortalte daværende adm. direktør, Hans Erik Hansen, da FødevareWatch talte med ham i januar.

"Jeg vil ikke komme ind på, hvor langt vi er, eller hvor mange butikker, vi skal gøre færdige i år.  Men vi følger vores strategi, og vi kan se, at det virker rigtigt godt. Vi har både flere kunder, og vi har en rigtigt god omsætningsfremgang på de butikker, der er bygget om. Det har absolut været positivt," sagde han.

Aldi får ny kapital fra tyske ejere

Aldi får ny topchef i Danmark

Aldi-direktør: Discountkrig 'udhuler' markedet

Per Bank forudser flere butikslukninger

Kiwi lukker 13 butikker i hele landet

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også