FødevareWatch

Tyske myndigheder godkender dansk grovvareopkøb

Danish Agro og Vestjyllands Andel får nu godkendt tysk opkøb. Det nye selskab vil have en omsætning på omtrent syv mia. kr.

Foto: PR

Danish Agro, Vestjyllands Andel og det tyske grovvareselskab Agravis har nu fået konkurrencemyndighedernes godkendelse til opkøbet af den tyske koncern Getreide AG’s grovvareaktiviteter.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Opkøbet blev godkendt mandag, hvor der også blev givet tilsagn om frasalg af nogle afdelinger i de tyske delstater Brandenburg og Sachsen-Anhalt.

De frasolgte afdelinger udgør en samlet omsætning i underkanten af én mia. kr. oplyses det i meddelelsen. Opkøbet sker igennem selskabernes joint venture-samarbejde i Dava Agravis International Holding A/S.

Danish Agro og Vestjyllands Andel vil eje 75 pct. og Agravis 25  pct. af de nytilkøbte aktiviteter.

”Vi er meget tilfredse med godkendelsen fra de tyske konkurrencemyndigheder. Det betyder, at vi nu umiddelbart efter closing kan gå i gang med integrationen af de tyske aktiviteter i den øvrige koncern og få udnyttet de synergier, vi har identificeret. De opkøbte afdelinger og datterselskaber er stærke i den nordlige og østlige del af Tyskland og passer dermed rigtig godt sammen med vores grovvareaktiviteter i Skandinavien og Østersø-regionen, hvor vi nu kommer til at stå endnu stærkere,"udtaler koncernchef i Danish Agro, Christian Junker.

De opkøbte aktiviteter fortsætter under det nye selskabsnavn Ceravis AG. Det nye selskab vil have en omsætning i niveauet syv mia. kr. efter frasalget.

Den nye topledelse i selskabet kommer til at bestå af Thorsten Pogge på 59 og Henrik Stilund på 44 år. Thorsten Pogge, der er tysker, indsættes som adm. direktør i Ceravis AG. Han kommer fra en stilling som koncerndirektør og medlem af koncerndirektionen i Agravis.

Henrik Stilund indsættes som driftsdirektør i selskabets direktion og vil blive ansvarlig for råvare- og afgrødehandel samt risk management. Henrik Stilund er i dag medlem af direktionen i Danish Agro og er øverste ansvarlig for international handel og risk management i Danish Agro koncernen.

Han vil fortsat stå for disse opgaver ved siden af ledelsesarbejdet i Ceravis AG.

Grovvaregigant leverer rekordresultat

DLG forbedrer driften - forbereder salg af Kongskilde

Danish Agro opkøber på ny 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier