FødevareWatch

Så meget koster fødevarekontrollen

I et svar til Folketinget har fødevareminister Dan Jørgensen fremlagt omkostningerne ved den danske fødevarekontrol.

Foto: Thomas Yde

Næsten 300 millioner kroner koster den danske fødevarekontrol årligt. Det kom frem i folketingssalen forleden, da fødevareminister Dan Jørgensen svarede på Dansk Folkepartis René Christensens spørgsmål om prisen for at sikre danskernes fødevaresikkerhed. 299,5 mio. kr. gik der præcist til kontrollen i 2014.

Pengene falder i to afdelinger. 180,7 millioner mio. kr. er bevillingsfinansieret over finansloven, oplyser Dan Jørgensen, mens de resterende 118,8 millioner kommer via gebyrer og formålsbestemte afgifter. Derudover kunne ministeren berette, at:
”Beløbet er ekskl. kødkontrol på store slagterier og i slagtehuse samt særlig kontrol af virksomheder, der er godkendt til at eksportere til USA.”

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier