
Næsten 300 millioner kroner koster den danske fødevarekontrol årligt. Det kom frem i folketingssalen forleden, da fødevareminister Dan Jørgensen svarede på Dansk Folkepartis René Christensens spørgsmål om prisen for at sikre danskernes fødevaresikkerhed. 299,5 mio. kr. gik der præcist til kontrollen i 2014.
Pengene falder i to afdelinger. 180,7 millioner mio. kr. er bevillingsfinansieret over finansloven, oplyser Dan Jørgensen, mens de resterende 118,8 millioner kommer via gebyrer og formålsbestemte afgifter. Derudover kunne ministeren berette, at:
”Beløbet er ekskl. kødkontrol på store slagterier og i slagtehuse samt særlig kontrol af virksomheder, der er godkendt til at eksportere til USA.”
Allerede abonnent? Log ind.
Læs hele artiklen
Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.
- Adgang til alle låste artikler
- Modtag vores daglige nyhedsbreve
- Fuld adgang til vores app