FødevareWatch

Dan J. åbner for privat fødevarekontrol

Fødevarekontrollen kan gøres mere effektiv mener Landbrug & Fødevarer, der foreslår at man gør det muligt for private aktører at foretage kontrollen. Fødevareminister Dan Jørgensen mener, at forslaget giver god mening.

Foto: POLFOTO

I et forsøg på at gøre den danske fødevarekontrol mere effektiv foreslår Landbrug & Fødevarer, at der bliver ændret i Fødevarestyrelsens kontroller i forbindelse med forhandlingerne om det kommende Fødevareforlig 3, skriver Foodculture.dk.

Ved at give private inspektionsvirksomheder lov til at udføre de kontroller og certificere fødevarevirksomheder, som sker efter en række internationale standarder for fødevaresikkerhed, som private virksomheder også laver kontroller for, kan der ifølge Landbrug & Fødevarer frigøres ressourcer og tid til Fødevarestyrelsens medarbejdere. Derudover vil det også kunne spare virksomhederne penge og tid.

Fødevareminister Dan Jørgensen er positiv over for forslaget om tredjepartskontroller, som han mener giver god mening.

”Vi er i gang med at forhandle et nyt fødevareforlig, og her har jeg foreslået, at viden fra private kontroller skal udnyttes bedre i den offentlige kontrol, så det håber jeg, at jeg kan få de andre partier med på, da det er noget branchen har bedt om længe,” siger han til Foodculture.

Kampen om at være en dansk småkage

Enhedslisten vil have økologi på finansloven

Fødevareforliget udskudt til 2015

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier