FødevareWatch

Enhedslisten vil have økologi på finansloven

I stedet for at støtte de pressede danske svineproducenter, mener Enhedslisten, at økologien skal på dagsordenen under de kommende finanslovsforhandlinger.

Foto: Lars Krabbe

Til gavn for dyrevelfærd, beskæftigelse og miljø mener Enhedslisten, at det giver god mening at sætte økologi på dagsordenen under de kommende finanslovsforhandlinger.

Økologien skal skrives ind i stedet for den støtte, som Venstre Landbrug og Fødevarer ønsker at give de danske svineproducenter, som aktuelt ikke kan afsætte kød i Kina og Rusland. For det er den forkerte vej at gå, mener fødevareordfører i Enhedslisten, Per Clausen, der ikke tror på nuværende produktionsform, som han kalder for uholdbar.

"Situationen er en oplagt anledning til at tage skeen i den anden hånd. Der bør satses massivt på økologisk omlægning af vores fødevareproduktion. I stedet for at konkurrere på at producere mere og mere billigere og billigere skal vi satse på kvalitet, god dyrevelfærd og miljømæssig bæredygtighed," siger Per Clausen og fortsætter:

"Derfor møder Enhedslisten op til de kommende finanslovsforhandlinger med en omfattende plan for økologisk omlægning af dansk landbrug og fødevareproduktion. Planen omfatter også konkrete tiltag, der kan understøtte omlægningen af netop vores vores svineproduktion. Færre svin vil kunne give samme antal arbejdspladser og indtjening som i dag, men med langt bedre dyrevelfærd og miljømæssig bæredygtighed."

Regeringen vil spare 140 mio. kr. på fødevarekontrol

Konservative kræver støtte til økologi

Tican vil også have statsstøtte

Mere fra FødevareWatch

Social Foodies er gået i rekonstruktion

Iskæden med syv butikker er gået i rekonstruktion efter en stribe år med milliontab og negativ egenkapital. For nylig rejste kædens revisor betydelig tvivl om den fortsatte drift i regnskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier