FødevareWatch

Usikkerhed om udbud giver højere priser for det offentlige

Flere virksomheder har oplevet, at en kontrakt med det offentlige er mindre værd, end de havde regnet med, da de vandt aftalen. Usikkerheden fører i sidste ende til dyrere varer, vurderer en ny rapport fra Konkurrencestyrelsen.

Køkkenmedarbejdere laver mad på Rigshospitalets køkken. | Foto: Simon Fals/Polfoto/Arkiv

Virksomheder hæver priserne eller undlader helt at byde på offentlige opgaver, fordi de er usikre på, hvor meget de kan tjene ved at vinde et udbud.

Det viser en ny rapport fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, der kigger på statens indkøb gennem de såkaldte centrale rammeaftaler, hvor der købes ind til flere kommuner ad gangen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier