FødevareWatch

Chr. Hansen går til tops på regnskabstal

Chr. Hansens halvårsregnskab får torsdag en varm modtagelse på børsen.

Foto: PR

Aktien i det danske ingrediens- og farveselskab er strøget til tops blandt de danske eliteaktier og medvirker til, at C20 Cap-indekset atter kan sætte rekord.

Chr. Hansens regnskabstal slog da også forventningerne i markedet, men deler ikke desto mindre vandene.

Nordea vurderer, at aktien bør stige med 1-4 pct. på grund af de pæne regnskabstal samt et ekstraordinært udbytte på sammenlagt 115 mio. euro, som vil blive udbetalt i forbindelse med regnskabet for tredje kvartal.

Jyske Bank hæfter sig derimod ved, at regnskabet syner godt på overfladen, men at det blandt andet skyldes opbygning af lagre i USA. Derfor bør aktien falde, mener banken, der har en reducer-anbefaling.

Markedets dom i de første hektiske minutter er dog klar. Chr. Hansen stiger 3,7 pct. til 343,80 kr.

Der er også god interesse om ISS, der fortsætter rekordjagten med en stigning på 1,6 pct. til 235 kr. Desuden udgøres toppen i C20 Cap af Genmab, der stiger 2 pct. til 535,50 kr., samt Pandora, der ligger 1,7 pct. højere i 660 kr.

C20 Cap-indekset, der har indledt ugen med to rekorder, stiger yderligere 0,5 pct. til 1014,25. I de første minutters handel lå indekset endda så højt som 1015,63.

Danske Bank får hævet sit kursmål af Nomura til 213 kr. fra 200 kr., og stiger med 0,3 pct. til 188,70 kr. Anbefalingen i det japanske børshus er uændret ”køb”.

Der kan torsdag komme fokus på SAS i forbindelse med de månedlige trafiktal kl. 11. Selskabet var ramt af strejke blandt kabinepersonalet i starten af marts med aflysninger af flyafgange til følge. Dog var rivalen Norwegian også ramt af strejke, hvilket kan have givet SAS flere passagerer. SAS er åbnet 0,8 pct. højere i 13,30 kr.

Brdr. Hartmann falder 3 pct., eller 7,5 kr., men giver alligevel samlet set sine aktionærer et positivt afkast torsdag morgen, da der er fragået et udbytte på 9,5 kr., og altså 2 kr. mere, end kursen er faldet.

Viborg HK steg onsdag hele 62 pct. til 8,80 kr. på opkøb fra Hellerup Finans, der i forvejen er hovedsponsor for 1. divisionsklubben Lyngby BK. Målet for Hellerup Finans er at danne en egentlig sportsaktie. Torsdag fortsætter klapsalverne på børsen, hvor aktien stiger 23,9 pct. til 10,90 kr.

Chr. Hansen overrasker med gode resultater

Analytiker: Stærk dollar og farver tager fokus i Chr. Hansen

Mere fra FødevareWatch

Spar styrker fokusset på egne mærker

Detailkædens egne private label-varer skal fylde mere i sortimentet, og der sættes derfor fut under udviklingen af nye sortimenttilføjelser på tværs af kategorier som frost, friske fødevarer og non-food. Ifølge mediet The Grocer sker det i et forsøg på at imødekomme forbrugernes efterspørgsel efter billigere varer i en tid med tårnhøj inflation. Hvilke konkrete produkter, der kommer ud af Spars øgede fokus på private label-mærkerne, melder historien intet om, men detailkæden meddeler, at man har planer om at skabe 90 nye produktlinjer i løbet af 2023 på tværs af alle tre kategorier. Kædedirektør, Louise Hoste, uddyber:”Taget leveomkostningskrisen i betragtning kommer Spars brandteam uden tvivl til at gennemgå alle kategorier for at sikre, at kunderne har passende muligheder for at nå deres budgetter, uanset om det er kunder, der stadig ønsker at forkæle sig med premium, eller kunder, der leder efter billigere varer.”Tilbudsjagten er nu også gået ind på Coops egne mærkerLeverandører om årsforhandlinger: ”Alle ender med at fire på indtjeningen”Danskerne flokkes om tilbud - analysehus peger nye tendenser ud

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier