FødevareWatch

Ny restaurantguide: Her er de bedste oplevelser

Årets smag for skillingen, årets nye restaurant, årets serviceoplevelse, årets vinoplevelse. Det er blot nogle af de 10 priser, der skal uddeles, når restaurantguiden White Guide, i samarbejde med flere kendte føde- og drikkevarevirksomheder, kårer branchens bedste. Se de nominerede restauranter og kokke her.

Foto: Peter Klint

Her er de nominerede til White Guides priser 2015

Årets bedste restaurant

Leverer en restaurantoplevelse i verdensklasse. Vinderen kvalificerer sig til titlen gennem sine totalpoint. Præsterer flere restauranter på samme niveau, er madpointene, afgørende. Med udmærkelsen Årets restaurant præmierer White Guide højdepunktet i dansk gastronomi og restaurantkultur lige nu.

Nominerede

Geranium, København

Søllerød Kro, Holte

Kadeau København, København

Noma, København

Årets nye restaurant

– uddeles i samarbejde med Carlsberg

Et nyt stjerneskud på restauranthimlen, men ikke en kortlivet supernova. Nyheden, der præmieres, byder fra dag ét på stilsikker og avanceret madlavning i kombination med et tårnhøjt niveau for helhedsoplevelsen.

Nominerede

Uformel, København

Gastromé, Aarhus

No. 2, København

Restaurant Tabu, Aalborg

Årets serviceoplevelse

– uddeles i samarbejde med De Forenede Dampvaskerier

Gives til en restaurant, som med sin udsøgte servicefornemmelse har bidraget til at føre restaurantkulturen fremad. Opmærksomhed på gæsten, viden om mad og drikkevarer, betjeningens gennemførelse og attitude fra bordbestilling til afsked eksekveres varmt, flydende og fejlfrit.

Nominerede

Restaurant AOC, København

Kong Hans Kælder, København

Frederikshøj, Aarhus

Noma, København

Årets vinoplevelse

– uddeles i samarbejde med Spiegelau

Gives til en restaurant, som har udmærket sig ved et særligt ambitiøst vinarbejde. Valget af leverandører og producenter, vinkortets komposition, menuopbygning, mad- og vinsammensætning, håndtering, præsentation, formidlingstæft og evnen til at forstå gæstens behov er centrale kriterier i bedømmelsen.

Nominerede

Mielcke & Hurtigkarl, København

Kadeau København, København

Søllerød Kro, Holte

Restaurant AOC, København

Årets unge kokketalent

– uddeles i samarbejde med Lavazza

Gives til en kok under 30 år, som inden for det seneste år har gjort sig positivt

bemærket med håndværksmæssig præcision, frække idéer og evnen til at eksekvere

dem konsistent og professionelt.

Nominerede

Ingen nominerede

Årets ”feel good-oplevelse”

Gives til en restaurant, hvor det er specielt rart at indtage et måltid. Det handler også om mad og drikkevarer, men endnu mere er det stemningen, miljøet og det, der ’ligger i luften’ – noget ægte og sympatisk, som får os til at føle os ekstra godt tilpas, og giver os lyst til at komme igen – og igen.

Nominerede

Piaf, Silkeborg

Bistro59, Aalborg

Gorilla, København

Klassisk 65, Aarhus

Årets ”en rejse værd”

– uddeles i samarbejde med Horesta

Gives til en restaurant, hvor arbejdet i gastronomiens tjeneste og niveauet på helhedsoplevelsen

lokker gæster til langvejs fra. Den lille landsbykro i landsbyen såvel som de luksuriøse sæson- og storbyrestauranter kan være en rejse værd.

Nominerede

Hotel Frederiksminde, Præstø

Kadeau Bornholm, Aakirkeby

Falsled Kro, Millinge

Ti Trin Ned, Fredericia

Årets innovatør

– uddeles i samarbejde med Arla Unika

Gives til en restaurant eller en person, der har tilført gastronomien noget nyt og

banebrydende. Det kan være i rammerne omkring og præsentationen af det kulinariske

eller i selve det gastronomiske udtryk og indhold.

Nominerede

1. th, København

Gorilla, København

Bæst, København

Øl & Brød by Mikkeller, København

Årets smag for skillingen

Gives til en restaurant, der ikke bare leverer tidssvarende gastronomi og en fed helhedsoplevelse fra værtskab til vinvalg, men som gør det inden for en prisramme, hvor alle kan være med. Også på en onsdag.

Nominerede

Osteria 16, København

Barbie, København

Canblau Tapasbar, Aarhus

Essens, Frederikshavn

Årets vinkort

– uddeles i samarbejde med Theis Vine

Gives til det perfekt kuraterede kort, som balancerer det moderne med det klassiske, og som er udogmatisk mht. produktionsfilosofi, geografi og klassificering. Det viser en bredde i prisniveauer, berømtheder, skæve overraskelser, det friske og det modne og de helt store brag til en særlig lejlighed. Det er kræsent udvalgt med sans for variationer i retterne og i gæsternes vinøse præferencer. Flerdimensionelt, personligt og fokuseret.

Nominerede

Malling Kro, Malling

KUL, København

Søllerød Kro, Holte

Vallø Slotskro, Køge

 

White Guide dækker hele landet og har ca. 15 anonyme madanmeldere til at teste de ca. 250 restauranter i guiden

 

Nu kommer madturisterne

Her er de danske Michelin-restauranter

Restaurantindeks stiger til vejrs

Mere fra FødevareWatch

Daloon klar til langt sejt træk på indtjeningen

Der er for første gang i flere år overskud i forårsrulleselskabet. Nu skal der fokus på at skabe mere værdi og erobre marked indenfor blandt andet foodservice, lyder meldingen fra Daloon-direktør.

Palsgaard får lov til at fyre med LPG

En række virksomheder har ansøgt Miljøstyrelsen om lov til at bruge andre energiformer i deres produktion. Styrelsen har nikket til ingrediensvirksomhedens Palsgaards ansøgning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier