FødevareWatch

Coops norske kæmpekøb er godkendt

De norske konkurrencemyndigheder har godkendt Coop Norges køb af detailkæden Icas norske butikker, under forudsætning af at 93 butikker afhændes til to konkurrerende kæder.

Coop Norge har indgået salgsaftaler med de to kæder Bunnpris og NorgesGruppen om overtagelse af henholdsvis 43 og 50 butikker, og dermed kunne de norske konkurrencemyndigheder onsdag godkende den store handel, hvor Coop Norge opkøber den svenske konkurrent Icas 553 norske butikker.

Det skriver Coop Norge i en meddelelse.

Coop Norge har i dag mere end 800 dagligvarebutikker, og efter opkøbet af Ica Norges butikker vil man være den næststørste norske detailkæde efter NorgesGruppen og foran Rema 1000.

"Vi får nu tilgang til endnu flere flotte butikker og dygtige medarbejdere. Det giver os et fantastisk udgangspunkt for at nå vores mål om at give vores medlemmer og kunder de bedste handleoplevelser," siger Geir Inge Stokke, konstitueret administrerende direktør i Coop Norge.

"Ica Norge har mange butikker i regioner, hvor Coop ønsker at øge sin tilstedeværelse. Det gælder for eksempel i det centrale Østlandsområdet og i Bergensregionen. Tilsvarende har Coop gode butikker i områder, hvor Ica ikke har været lige så godt repræsenteret. Coop har både supermarkeder, lavprisbutikker og nærbutikker, og dette gør at mangfoldigheden i Ica Norges kæder kan videreføres," siger han videre.

I forhold til de 93 butikker, som Coop har været nødt til at sælge for at få godkendt opkøbet, er det 10 mindre, end Coop Norge tidligere regnede med at skulle afhænde.

Coop Norge driver i dag butikker under de fem koncepter Coop Obs!, Coop Extra, Coop Prix, Coop Mega og Coop Marked.

Coop vil sælge 103 butikker - i Norge

Supermarkedskæde må investere i nye butikker

Norsk detail slagter prisen på fisk

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier