Coop vil sælge 103 butikker - i Norge

Coop Norge vil rigtig gerne købe konkurrenten Ica Norges 553 norske butikker. For at få lov til det, vil kæden sælge 103 af sine nuværende butikker.

Inden mandag skal de norske konkurrencemyndigheder have taget stilling til, om Coop Norges opkøb af Ica Norge kan blive til noget eller ej. For at være sikker på, at handlen til omkring 2,5 mia. norske kroner bliver til noget, er Coop Norge nu klar til at sælge 103 nuværende butikker fra, for på den måde ikke at blive eneejer af mere end i alt 650 butikker, skriver Dagens Næringsliv.

"Baseret på de signaler vi har fået fra Konkurrencetilsynet vedrørende lokale konkurrenceudfordringer, foreslår Coop at samlet 103 butikker overtages af andre aktører. Vi mener dette er tilstrækkeligt for at sikre en fortsat stærk konkurrence i de aktuelle markeder," udtaler Geir Inge Stokke, konstitueret administrerende direktør i Coop Norge.

Ifølge avisen har Coop allerede lavet en optionsaftale med NorgesGruppen, som i Danmark ejer Dagrofa, om at de kan købe de 103 butikker.

Supermarkedskæde må investere i nye butikker

Købmænd ruster sig til butikskrig med Coop og Dansk Supermarked

SuperBrugsen overvejer franchise-forretninger

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Lars Skaaning

Fortsat umuligt at spore Skares gamle kød

For abonnenter

Foto: Finn Frandsen

Bagerkæder sænker priserne