Kaoskvinder når delmål via crowdfunding

De to is-iværksættere bag opstartsfirmaet Istid har skaffet finansiering og tegnet lejekontrakt på det første butikslokale.
Foto: Majken Søndergaard Nielsen
Foto: Majken Søndergaard Nielsen

Årets to første måneder har bragt konkrete fremskridt i den lille opstartsvirksomhed Istid.

Kaospiloterne Anniken Sand og Nina Viktoria Berg, der startede egen virksomhed op i sommers, har længe været på jagt efter både kapital og butikslokale, og nu er der udsigt til begge ting.

Ved hjælp af en kickstarter kampagne, et amerikansk crowdfunding koncept, forsøgte kvinderne i februar at rejse 55.000 kr. på 10 dage.

De fik imidlertid 70.000 kr. i kassen.

”Vi vidste jo ikke, hvordan kampagnen ville gå. Måske fik vi ingen penge, og så ville det være lidt pinligt. Men første dag alene kom der 15.000 kr. ind. Det har været et boost for vores arbejde og meget bekræftende i at det er det her, vi skal,” siger Anniken Sand til FødevareWatch.

Butik på Jægerborggade

Siden 22. januar i år har de to iskvinder brugt alt deres tid på forretningen og ikke længere suppleret indtægten med konsulentarbejde i deres tidligere branche.

Det frigav ekstra tid til at få sat gang i projekt eget butikslokale, som længe har været på ønskelisten. Anniken Sand og Nina Viktoria Berg undersøgte, hvor det var muligt og attraktivt at have en isbutik og faldt i deres søgen over et tomt og ledigt lokale på den populære Jægersborggade på Nørrebro i København.

”Det viste sig, at der ikke var nok elektricitet osv. – men vi havde det sådan, at vi bare skulle have det der lokale. Vi vil være på den gade, selvom det ikke var helt optimalt til at starte med, og der skulle gøres meget,” siger Anniken Sand.

Senest 1. april slår de dørene op og til at starte med vil det være de to kvinder selv, der langer nitrogen-is over disken.

”Vi ved jo ikke, hvad vi går ind til, vi ved ikke, hvor mange kunder der kommer, og hvor travlt vi får, så vi må tage det lidt hen ad vejen og se, hvordan det bliver,” siger Sand.

Udover arbejdet med at opstarte den nye isbutik deltager Istid i et nyt streetfood koncept, der hedder Rebel Food, som filmselskabets Zentropas Peter Aalbæk angiveligt er involveret i, fortæller hun. Det vil foregå sådan, at markedet hver anden weekend popper op et nyt sted i København.

Anniken Sand og Nina Viktoria Berg laver deres is ved at forproducere en isblanding, som hældes i en røremaskine. Derefter kommer de nitrogen ved minus 200 grader i og rører, til konsistensen er den rette.

”Vi giver ikke op før vi ved, om det kan bære”

Kaospiloter laver is på 60 sekunder

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Frieslandcampina er tilbage på sporet efter et udfordrende 2023. | Foto: Frieslandcampina/ Pr

Arla-rival vækster markant i første halvår

For abonnenter