FødevareWatch

Emulgatorer kan resultere i fedme

Emulgatorer, der tilsættes fødevarer for at give den rette konsistens, kobles nu i et videnskabeligt tidsskrift sammen med fedme.

Foto: Juan Hein / Ritzau Scanpix

Fødevarer som for eksempel is, salatdressing og mayonnaise bliver tilsat emulgatorer for at binde vand og fedtstof sammen og sikre den rette konsistens.

Nu er det imidlertid bevist i det videnskabelige tidsskrift Nature, at emulgatorerne kan påvirke bakterierne i tarmene og resultere i fedme. Det skriver Politiken.

”Det her skal klart undersøges yderligere, både i dyr og mennesker. Man kan ikke udelukke, at der er særlige grupper i befolkningen, der genetisk set er sårbare overfor emulgatorer og dermed i øget risiko for at udvikle fedme eller tarmbetændelse," siger Oluf Borbye Pedersen, professor og forskningsdirektør ved det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet til Politiken.

Nestlé og Hershey sparker Chr. Hansen i gang i USA

Nu skal Capri Sun laves med rigtigt sukker

Mere fra FødevareWatch

Stor uenighed om omfanget af sexismesager i restaurationsverdenen

Flere restauranter er begyndt at få øjnene op for sexisme- og chikaneproblemer, men der er grundet få indberettede sager uenighed om, hvor stort problemet i virkeligheden er. ”Bare fordi, der ikke kører nogle sager, betyder det ikke, at der ikke er et problem,” siger talsperson fra 3F.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier