FødevareWatch

Arla øger betaling til økologiske mælkebønder

Mens fremtiden i mejeribranchen er så usikker, at Arlas topchef ikke vil give nogen guidance på 2015, tror han alligevel så meget på økologien, at han øger betalingen til de økologiske bønder.

Foto: Carsten Andreasen/POLFOTO/arkiv

Verdensmarkedspriserne i mejeribranchen er så usikre at topchef Peder Tuborgh ikke vil give bønder og kunder nogen guidance på 2015. Økologien tror han dog på.

Med virkning fra marts får Arlas økologiske leverandører således 70 øre oven i den almindelige mælkepris – en stigning på 27 pct.

Det skriver Børsen.

”Baggrunden er, at vi kommer til at mangle økologiske mælk. Længere er den ikke,” siger  viceadm. Direktør Povl Krogsgaard fra Arla til avisen og fortsætter:

Vi tror på en fortsat fremgang i økologien. Og vores forventede salgsudvikling viser, at vi i 2017 får for lidt økomælk ind.”

Han oplyser at Arlas indgang af økologisk mælk er faldet med 7-8 pct. på grund af flere producenters omlægning til konventionel drift, og at man derfor vil få brug for mere økomælk. 

Arla-chef smutter fra Royal Greenland

Arla jagter vækst i Asien - for at vende mælkekrisen

Mere fra FødevareWatch

Kraftig inflation kan bremse Stryhns Gruppens gode takter

Det friske regnskab for 2021 fra Stryhns Gruppen viser minimal slinger i valsen i et år, der har været præget af svært tilgængelige råvarer og prisstigninger. Flere udfordringer står dog i kø, så de samme økonomiske resultater bliver svære at nå i 2022, siger topchef.

Topskifte i Carlsberg kan sætte en prop i større planer

Heine Dalsgaards farvel som finansdirektør udfordrer stabiliteten i toppen af en virksomhed af Carlsbergs størrelse. Derfor burde eventuelle forestående planer om et snarligt skifte på topposten være sat på standby, mener to headhuntere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier