FødevareWatch

Arla jagter vækst i Asien - for at vende mælkekrisen

Mejerigiganten Arla Foods er tvunget til at sælge mere på de globale markeder. Mælkebønder i bl.a. Danmark ventes at øge produktionen - selvom afregningsprisen er i bund.

Foto: Jyllands-Posten

Forbrugere i Asien skal være med til at bringe danske og nordeuropæiske mælkebønder ud af den aktuelle økonomiske krise. Arla Foods skruer massivt op for satsningen på salg af mejerivarer i den del af verden. Og samtidig øger Arla netop nu salget i Mellemøsten.

Mejerikoncernen har lanceret nøgletal for udviklingen i 2014, der viser rekord - målt i omsætning og indtjening. Det sker samtidig med, at den globale mælkepris siden sommeren 2014 har taget styrtdyk og sendt afregningen til mælkeproducenterne i bund. Det gælder også for Arla Foods, der ejes af 13.500 mælkebønder i syv nordeuropæiske lande – her af 3.200 i Danmark.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Venturefond bag ny investeringsrunde i dansk vinplatform

For anden gang på et år investerer venturefonden sammen med private investorer et tocifret millionbeløb i vinplatformen Kobaj. ”Social buying bliver fremtidens måde at handle vin på,” siger Jimmy Fussing Nielsen, partner i Heartcore Capital.

Pandemien hæmmer Carlsbergs kinesiske fremgang

Mens vi herhjemme har vænnet os til et åbent samfund, er Kina stadig hårdt præget af nedlukninger, hvilket bremser væksten for Carlsbergs kinesiske strategi om at åbne i flere store byer. Det kinesiske nytår og bryggeriets Big City-strategi præsterer dog stadig efter planen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier