FødevareWatch

Mondelez opsluger allergivenlig snack-producent

Den amerikanske snack- og konfekturekæmpe Mondelez International opkøber nu et privatejet selskab, som står bag det førende mærke af allergivenlige snacks i USA.

Foto: Mondelez/ PR

Den amerikanske fødevarekæmpe Mondelez International, der er blandt verdens største aktører indenfor bl.a. chokolade og kiks, har opkøbt selskabet Enjoy Life Foods. Det skriver Mondelez International i en pressemeddelelse.

Ifølge storkoncernen har det opkøbte selskab en portefølje på mere end 40 produkter indenfor den såkaldte ’fri-for’-kategori, som dækker allergivenlige og glutenfri produkter. Alle produkterne er fri for de otte mest almindelige allergener – hvede, laktose, jordnødder, nødder, æg, soja, fisk og skaldyr.

”Da vi fokuserer på fortsat at fremme væksten indenfor snack-kategorien, er opkøbet af Enjoy Life Foods et godt strategisk match for os,” udtaler Mark Clouse, der er vækstdirektør i Mondelez. Han afslører samtidig, at man vil gøre Enjoy Life Foods’ produkter tilgængelige for forbrugere med særlige behov eller ønsker til deres sundhed både i USA og på internationale markeder.

Ifølge koncernen har ’fri-for’-markedet i USA på nuværende tidspunkt en værdi på ca. 12 mia. dollars, mens det kan fremvise tocifrede, årlige vækstrater.

Da Enjoy Life Foods var et privatejet selskab er transaktionen blevet lukket med det samme. De økonomiske detaljer i aftalen er ikke oplyst.

Mondelez udpeger ny dansk direktør

Mondelez’ årsresultat dykkede med 44 pct

Mondelez gør klar til kæmpeinvestering i Bahrain

Mere fra FødevareWatch

Chokoladekoncern undskylder til Kina

Chokoladekoncernen Mars har været ude med en officiel undskyld til Kina, hvor den bl.a. understreger, at Mars ”respekterer Kinas nationale suverænitet”. Det sker, efter koncernen har refereret til Taiwan i en reklamekampagne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier