Mondelez opsluger allergivenlig snack-producent

Den amerikanske snack- og konfekturekæmpe Mondelez International opkøber nu et privatejet selskab, som står bag det førende mærke af allergivenlige snacks i USA.
Foto: Mondelez/ PR
Foto: Mondelez/ PR

Den amerikanske fødevarekæmpe Mondelez International, der er blandt verdens største aktører indenfor bl.a. chokolade og kiks, har opkøbt selskabet Enjoy Life Foods. Det skriver Mondelez International i en pressemeddelelse.

Ifølge storkoncernen har det opkøbte selskab en portefølje på mere end 40 produkter indenfor den såkaldte ’fri-for’-kategori, som dækker allergivenlige og glutenfri produkter. Alle produkterne er fri for de otte mest almindelige allergener – hvede, laktose, jordnødder, nødder, æg, soja, fisk og skaldyr.

”Da vi fokuserer på fortsat at fremme væksten indenfor snack-kategorien, er opkøbet af Enjoy Life Foods et godt strategisk match for os,” udtaler Mark Clouse, der er vækstdirektør i Mondelez. Han afslører samtidig, at man vil gøre Enjoy Life Foods’ produkter tilgængelige for forbrugere med særlige behov eller ønsker til deres sundhed både i USA og på internationale markeder.

Ifølge koncernen har ’fri-for’-markedet i USA på nuværende tidspunkt en værdi på ca. 12 mia. dollars, mens det kan fremvise tocifrede, årlige vækstrater.

Da Enjoy Life Foods var et privatejet selskab er transaktionen blevet lukket med det samme. De økonomiske detaljer i aftalen er ikke oplyst.

Mondelez udpeger ny dansk direktør

Mondelez’ årsresultat dykkede med 44 pct

Mondelez gør klar til kæmpeinvestering i Bahrain

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Stifter Kaspar Basse startede Joe & The Juice for 20 år siden. | Foto: Gregers Tycho

Joe & The Juice er sat til salg