FødevareWatch

Tesco får milliardtilbud fra Thailand

En af Thailands rigeste mænd, Dhanin Chearavanont, har tilbudt hårdt ramte britiske Tesco et opkøb af selskabets thailandske afdeling, Tesco Lotus, i en stor milliard-aftale.

Foto: Akira Suemori/AP/Ritzau/arkiv

En af Thailands rigeste mænd Dhanin Chearavanont har tilbudt nødlidende britiske Tesco et opkøb af selskabets thailandske afdeling, Tesco Lotus, i en stor milliard-aftale.

Det skriver den britiske avis The Telegraph.

Det forlyder, at Tesco afslog tilbuddet i december, men nu overvejer et nyt bud. Tesco har som tidligere berettet problemer med at komme sig efter en regnskabsskandale og faldende britisk salg.

Den thailandske afdeling, Tesco Lotus, er blandt selskabets mere succesfulde oversøiske aktiver med mere end 1.700 butikker, og de er vurderet til en værdi på 10 mia. dollar, svarende til cirka 66 mia. kroner.

Chearavanont er ikke i direkte forhandlinger med Tesco om et muligt salg, men har efter sigende været i dialog med flere banker om eventuel finansiering og rådgivning. Den velhavende thailænder ejer allerede detailgruppen Siam Markro og ville med Tesco Lotus betydeligt kunne øge sin markedskontrol.

Om Tesco går videre med denne mulighed er usikkert, med dog vides det ifølge The Telegraph, at selskabet aktivt er i gang med at sælge dele af dets marketingfirma Dunnhumby, der står bag firmaets populære loyalitetskort.

Tesco bliver undersøgt af vagthund

Tidligere Tesco-chef beskylder efterfølger for nedgang

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier