FødevareWatch

Medie: Rusland dropper danske inspektioner

Der er gået storpolitik i den mulige genåbning af det russiske marked for bl.a. danske svinekødsproducenter, skriver Landbrugsavisen.

Foto: Colourbox

For nylig kom det frem, at der muligvis var optøning på vej i det ellers iskolde forhold mellem EU og Rusland, og bl.a. Danish Crown øjnede muligheden for at genoptage en del af eksporten til det isolerede marked i øst.

EU's landbrugskommissær, Phil Hogan, var dog efterfølgende ude og afvise, at det kan komme på tale, at EU's medlemslande laver individuelle aftaler med Rusland, og nu er Rusland også ude med en iskold klud i hovedet på svinekødsproducenterne.

Det skriver Landbrugsavisen.

Sent sidste uge meddelte de russiske veterinærmyndigheder, Rosselkhoznadzor, således at de suspenderer inspektionerne i seks lande, som ellers kunne se frem til en genåbning af det russiske marked for biprodukter, herunder Danmark. Det skriver avisen med henvisning til en historie i mediet Agra Europe.

Ifølge myndighederne er beslutningen en direkte konsekvens af de seneste meldinger fra EU-Kommissionen.

”Den nyhed må vi tage til efterretning. Det er beklageligt, hvis det forholder sig sådan. Vi vil fortsætte de veterinærtekniske drøftelser med de russiske myndigheder i det omfang, det er muligt,” siger Troels Vensild, kontorchef for International Handel i Fødevarestyrelsen, til Landbrugsavisen.

Vigtig åbning på vej i russisk boykot

EU lægger dæmper på Danish Crowns jubel

EU-kommissær tøver med støtte til danske svinebønder

Hækkerup: Kig mod Filippinerne

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier