Hormel Foods vinder juridisk bacon-kamp

Den amerikanske fødevarekæmpe Hormel Foods blev sidste år sagsøgt for at have afsløret handelshemmeligheder om en speciel metode til tilberedning af bacon, men har nu vundet sagen.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Sindene røg i kog da den amerikanske producent af maskiner til fødevareproduktion, Unitherm Food Systems, i september sidste år sagsøgte samarbejdspartneren Hormel Foods for at have afsløret handelshemmeligheder relateret til en bestemt metode til tilberedning af bacon.

Men nu har en amerikansk distriktsdomstol givet sin kendelse til Unitherm uden omsvøb: Hormel Foods kan ikke holdes ansvarlig for at have afsløret handelshemmeligheder.

Det skriver Bloomberg.

De to selskaber havde i 2007 et udviklingssamarbejde rette mod udvikling af en speciel ovn til tilberedning af bacon ved hjælp af damp. Ifølge kontrakten ville Hormel Foods få ejerskab over alle opfindelser, der opstod gennem samarbejdet.

Unitherm søgte patent på tilberedningsprocessen i juli 2008, men i april 2010 trak Hormel Foods sig fra samarbejdet og søgte selv om patent på en tilberedningsmetode, der ifølge Unitherm er identisk med den, man udviklede sammen.

I september 2014 sagsøgte Unitherm så Hormel Foods med beskyldninger om, at den tidligere partner havde afsløret handelshemmenligheder overfor en anden producent af fødevaremaskiner, FMC Technologies.

Det har den amerikanske distriktsdomstol dog nu afvist, da man ikke mener, at oplysninger kan ses som hemmelige, når de er beskrevet i en patentansøgning. Der er dog stadig en mulighed for, at Unitherm kan få Hormel Foods dømt for brud på kontrakten mellem de to og uretfærdig berigelse, forklarede dommeren i sagen ifølge Bloomberg.

Tulip lancerer bacon med 30 pct. mindre salt

Baconpistol klar til at skyde med skarpt

Hormel Foods leverer bedste år nogensinde

Kødgigant får igen rekordsalg

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Stifter Kaspar Basse startede Joe & The Juice for 20 år siden. | Foto: Gregers Tycho

Joe & The Juice er sat til salg