FødevareWatch

Baconpistol klar til at skyde med skarpt

En dansk opfindelse kan bestemme fedtsammensætningen og jodtallet ved at gennemlyse grisekødet.

Foto: Presse/Carometec

En dansk virksomhed har opfundet en ’baconpistol’, der hjælper slagterier med at vælge de bedste bacongrise. Det skriver metroxpress.

Teknologien er udviklet af Carometec, der har hjemme i Herlev, og er udviklet i samarbejde med Højteknologifonden og Københavns Universitet.

Hvis vi bare får solgt ti om året, så vil vi regne det som en succes”

Thomas Lauridsen, udviklingschef, Carometec
Pistolen kan bestemme fedtsammensætningen og jodtallet på tre sekunder ved at gennemlyse grisekødet, og dermed kan slagteriet hurtigt finde ud af, hvilke grise der er bedst af skære bacon af.

Prisen på teknologien, der bærer navnet NitFom, ligger på 750.000 kr. pr. styk, og virksomheden har foreløbigt solgt et enkelt eksemplar til et tysk slagteri.

”Hvis vi bare får solgt ti om året, så vil vi regne det som en succes,” siger udviklingschef Thomas Lauridsen til metroxpress.

Ny dansk forskning skal give bedre vin

Ny dansk teknologi kan skanne fødevarer på produktionsbåndet

Anlægsleverandør forventer udenlandsk købsinteresse

Mere fra FødevareWatch

Venturefond bag ny investeringsrunde i dansk vinplatform

For anden gang på et år investerer venturefonden sammen med private investorer et tocifret millionbeløb i vinplatformen Kobaj. ”Social buying bliver fremtidens måde at handle vin på,” siger Jimmy Fussing Nielsen, partner i Heartcore Capital.

Pandemien hæmmer Carlsbergs kinesiske fremgang

Mens vi herhjemme har vænnet os til et åbent samfund, er Kina stadig hårdt præget af nedlukninger, hvilket bremser væksten for Carlsbergs kinesiske strategi om at åbne i flere store byer. Det kinesiske nytår og bryggeriets Big City-strategi præsterer dog stadig efter planen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier