FødevareWatch

HKScan skærer 88 danske stillinger væk

Den store finske slagterikoncern har tidligere varslet op imod 125 fyringer på fjerkræslagteriet i Skovsgaard og Vinderup. Efter forhandlinger er det tal reduceret til 88 fyringer meddeler HKScan.

Foto: HKScan/PR

Som et led i de omstruktureringer, der for øjeblikket finder sted i den store finske slagterikoncern HKScan, blev det tidligere på måneden meldt ud, at op imod 125 danske medarbejdere skal kigge sig om efter nyt job, når koncernen senere på året stopper slagteproduktionen på fjerkræslagteriet i Skovsgaard og skærer ned på antallet af ansatte i Vinderup-afdelingen.

Efter forhandlinger med medarbejderne er man nu kommet frem til at 88 danske medarbejdere skal fyres, skriver koncernen i en meddelelse.

”Vi er rigtig kede af, at virksomheden i dag må opsige rigtig mange dygtige og gode kollegaer, men vi må også erkende den økonomiske situation, som virksomheden er i. Vi har haft en god forhandlingsproces, hvor HKScan har lyttet til vores ideer og også været villige til at flytte sig på nogle punkter. Vi står nu med en aftale, som begge parter kan være tilfredse med og som giver os gode muligheder for at hjælpe vores kollegaer videre i deres arbejdsliv,” siger Vivian Hansen, tillidsrepræsentant for de timelønnede medarbejdere på HKScan’s slagteri i Skovsgaard.

Med fyringerne og omstruktureringerne håber HKScan-gruppen, at man kan reducere udgifterne og forbedre indtjeningen med samlet omkring mio. kr., og man regner med at besparelserne allerede vil slå igennem i koncernens andet kvartalsregnskab.

”Det har været en god og konstruktiv forhandlingsproces, som desværre ikke har kunnet ændre på, at resultatet er, at vi i dag må overbringe mange gode kolleger den triste besked at deres job forsvinder. Men vi er nået frem til en god aftale og har fået etableret et stærkt netværk med bl.a. lokale tillidsrepræsentanter, fagforeninger og Jammerbugt Kommune, som har deltaget meget positivt i forløbet og som også vil spille en aktiv rolle i det fremadrettede samarbejde. Det betyder, at vi nu kan sætte fokus på at hjælpe vores kolleger videre på bedste vis samtidig med at vi har skabt et stærkt udgangspunkt for HKScan Denmark’s fremtidige udvikling,” udtaler adm. direktør i HKScan Denmark A/S, Anders Jeppesen Jensen.

Engangsudgifterne i forbindelse med omstruktureringerne, der beløber sig til omkring 1,6 mio. euro lægges ind i regnskabet for fjerde kvartal 2014. Planen for de de danske besparelser vil være gennemført inden udgangen af marts.

HKScan varsler danske massefyringer

3F: Fyrede slagtere må skifte branche

"Det er et hårdt slag for hele kommunen"

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier