FødevareWatch

Franskmænd er vilde med danske skinker

De franske forbrugere har fået øjnene op for økologiske skinker fra Danmark. Det mærker man hos Friland, hvor salget til Frankrig udgør en større del end salget til danske forbrugere.

Foto: Per Folkver, Polfoto

De franske forbrugere spiser flere økologiske skinger end de danske forbrugere, og hele 39 pct. af det danske økologiske svinekød bliver ifølge nye tal fra Friland afsat til franskmændene, mens danskerne blot køber 34 procent af det økologiske svinekød.

Det skriver Foodculture.dk.

Franskmændene spiser hvert år i omegnen af 150.000 danske økologiske skinker, fortæller administrerende direktør i Friland, Henrik Billman. Det svarer til en omsætning på cirka 50 millioner kroner for virksomheden.

"Vi kan sælge flere økologiske skinker i Frankrig, fordi efterspørgslen efter skinker er større, og så får vi samlet set en højere pris for produktet, end vi gør i Danmark, til landmændene, når vi sælger kødet, der hvor det efterspørges," siger Henrik Biilman til Foodculture. dk.

Vigtig åbning på vej i russisk boykot

Tyskland strides om pølser i mega-handelsaftale

Danish Crown-rival køber op i Australien

Mere fra FødevareWatch

Kraftig inflation kan bremse Stryhns Gruppens gode takter

Det friske regnskab for 2021 fra Stryhns Gruppen viser minimal slinger i valsen i et år, der har været præget af svært tilgængelige råvarer og prisstigninger. Flere udfordringer står dog i kø, så de samme økonomiske resultater bliver svære at nå i 2022, siger topchef.

Topskifte i Carlsberg kan sætte en prop i større planer

Heine Dalsgaards farvel som finansdirektør udfordrer stabiliteten i toppen af en virksomhed af Carlsbergs størrelse. Derfor burde eventuelle forestående planer om et snarligt skifte på topposten være sat på standby, mener to headhuntere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier