Arla: Bortfalden sodavandsafgift skyld i dalende mælkesalg

Da regeringen ved indgangen til 2014 valgte at lade sodavandsafgiften udgå, kunne det mærkes i mejerikoncernen Arla, hvor man kæder den udgåede afgift sammen med faldende mælkesalg.
Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Sidste år blev der ifølge DR Nyheder drukket 7,5 mio. liter mindre mælk i forhold til året før, og ifølge Arla skyldes det blandt andet, at afgiften på sodavand blev fjernet 1. januar 2014.

"Det er helt afgjort gået ud over forbruget af mælk i Danmark, at afgiften på sodavand blev fjernet," udtaler direktør for Arla Danmark, Tomas Pietrangeli til DR Nyheder, og uddyber videre, at der ifølge mejerkoncernens egne tal skete et skred i forbrugernes køb af mælk, da sodavandsafgiften forsvandt.

Da regeringen valgte at fjerne sodavandsafgiften skete det primært for at forøge momsindtægter ved at flytte salget af 60 millioner liter sodavand fra grænsehandlen til danske butikker, ligesom man også håbede, at det ville være med til at skabe flere danske arbejdspladser.

Dansk Erhverv: Fjern også afgiften på øl

Dansk sodavandssalg eksploderer

Enhedslisten vil genindføre afgift på sodavand

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Selskabet har i årsrapporten angivet bemærkningen ”going concern” som følge af den forværrede økonomiske situation i selskabet. | Foto: Casper Dalhoff

Skanderborg Bryghus taber fortsat millioner

For abonnenter