FødevareWatch

Leverandører kan brække nakken i detailkrig

Mere end 100 fødevareleverandører kan bukke under og dreje nøglen om pga. den omfattende detailkrig, som er under opsamling i Storbritannien.

Foto: Akira Suemori/AP/Ritzau/arkiv

De store britiske detailkæder er kommet under et gevaldigt pres fra bl.a. discountudfordrere som Aldi og Lidl i de senere år, men nu er storaktørerne så småt begyndt at røre på sig. Det trækker op til en indædt kamp på det britiske detailmarked, og her kan fødevareleverandørerne ende med at blive taberne i det store spil.

Det skriver det britiske detailmedie The Grocer.

Mere end 100 fødevareleverandører i landet kan blive skubbet ud over kanten til økonomisk kollaps efterhånden som priskrigen mellem detailaktørerne begynder at tage til. Det skriver kuratorfirmaet Begbies Traynor ifølge mediet i en advarselsrapport – en såkaldt Red Flag Alert.

Statistik fra firmaet viser, at små og mellemstore detailaktører og fødevareproducenter er dem, der er blevet værst ramt af den verserende detailkrig, da storaktørernes prissænkninger går ud over konkurrenterne og leverandørernes marginer, ligesom de store kæder i flere tilfælde forlænger betalingsfristen til leverandørerne.

”Linjerne er trukket op, supermarkedernes priskrig intensiveres og det ser ud til, at Storbritanniens mindre fødevareleverandører betaler prisen,” udtaler Julie Palmer, der er partner i Begbies Traynor, ifølge The Grocer.

”Drastiske Dave” varsler markante nedskæringer i Tesco

Sainsbury's fyrer 500 mand

Pressede detailgiganter skærer i priserne

Tesco kan få comeback i 2015

Mere fra FødevareWatch

Stor uenighed om omfanget af sexismesager i restaurationsverdenen

Flere restauranter er begyndt at få øjnene op for sexisme- og chikaneproblemer, men der er grundet få indberettede sager uenighed om, hvor stort problemet i virkeligheden er. ”Bare fordi, der ikke kører nogle sager, betyder det ikke, at der ikke er et problem,” siger talsperson fra 3F.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier