FødevareWatch

Sainsbury's fyrer 500 mand

Detailkrigen fortsætter i Storbritannien og landets næststørste kæde varsler nu fyringer af hele 500 supportmedarbejdere.

Foto: Sainsbury's/PR

Storbritanniens næststørste detailkoncern J. Sainsbury Plc har annonceret planer om at nedlægge 500 stillinger ved sine supportcentre i hjemlandet.

Det skriver Bloomberg.

Nedskæringerne, som vil ske ved tre centre i byerne London, Manchester og Coventry, er et led i den spareplan, som selskabet annoncerede allerede i november. Den tre år lange spareplan skal efter planen skære 500 mio. pund af koncernens omkostninger.

De 500 fyringer svarer til, at man skiller sig af med 13 pct. af arbejdsstyrken ved de tre supportcentre.

Nyheden fra Sainsbury er blot det seneste eksempel på, at de store britiske detailkæder stadig er under et enormt pres fra discountkæder som Aldi og Lidl.

Markedslederen Tesco annoncerede for nylig omfattende strukturelle ændringer, som bl.a. betyder, at man lukker 43 butikker og dropper den ellers planlagte åbning af 50 nye butikker. Og ifølge Bloomberg lød det fra en anden kæde, Morrisons, i denne uge, at man ville lukke 10 underskudsgivende butikker og fyre 400 mand.

”Drastiske Dave” varsler markante nedskæringer i Tesco

Pressede detailgiganter skærer i priserne

Britisk detailkæmpe er presset af discountkæder

Mere fra FødevareWatch

Kraftig inflation kan bremse Stryhns Gruppens gode takter

Det friske regnskab for 2021 fra Stryhns Gruppen viser minimal slinger i valsen i et år, der har været præget af svært tilgængelige råvarer og prisstigninger. Flere udfordringer står dog i kø, så de samme økonomiske resultater bliver svære at nå i 2022, siger topchef.

Topskifte i Carlsberg kan sætte en prop i større planer

Heine Dalsgaards farvel som finansdirektør udfordrer stabiliteten i toppen af en virksomhed af Carlsbergs størrelse. Derfor burde eventuelle forestående planer om et snarligt skifte på topposten være sat på standby, mener to headhuntere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier