Aarhus Universitet vil putte raps i salaten

Aarhus Universitet samarbejder med en fødevarevirksomhed om at kortlægge smag og plantestoffer i nye hvidblomstrede rapssorter, der skal kunne spises som salat.
Foto: Katinka Hustad/Polfoto
Foto: Katinka Hustad/Polfoto

Udviklingen af hvidblomstrede spiselige rapssorter skal udgøre et vigtigt bidrag til udviklingen af nye salatprodukter til produktion i Danmark og i udlandet.

Det skriver Innovationsfonden i en pressemeddelelse.

Aarhus Universitet og virksomheden Knold & Top ApS samarbejder i et forskningsprojekt om at undersøge den nye rapssalats næringsstoffer og smag.

”Udover at være god til miljøvenlig olieproduktion har det vist sig, at blade fra den hvide raps kan spises af mennesker. Disse blade har en mild og nøddeagtig smag, der gør den velegnet til for eksempel salater, i modsætning til blade fra den gule raps, der får de fleste til at vrænge ansigt på grund af dens meget bitre smag. Bladene fra den hvide raps indeholder desuden nogle af de sunde plantestoffer, der også findes i kål,” siger planteforædler Erik Tybirk fra Knold & Top ApS.

I det 3-årige projekt skal erhvervspostdoc Marie Grønbæk undersøge rapsens indhold af sunde plantestoffer samt, om der kan udvikles et helsekostprodukt ud fra de sunde plantestoffer i rapsbladene. Innovationsfonden har investeret 1,7 mio. kr. i projektet.

Den hvidblomstrede raps vil f.eks. kunne bruges som baby leaves. Den dyrkes allerede i California og Arizona.

Mælkesyrebakterier skal på pulver

Arla skyder ikke penge i nye fonde

Del artikel

Relaterede artikler:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Selskabet har i årsrapporten angivet bemærkningen ”going concern” som følge af den forværrede økonomiske situation i selskabet. | Foto: Casper Dalhoff

Skanderborg Bryghus taber fortsat millioner

For abonnenter