FødevareWatch

Kapitalfond lægger pres på System Frugt

Kapitalfonden Odin Equity vil have mere ud af sin investering i System Frugt, inden man sælger videre. Derfor skal bundlinjen hæves de kommende år.

Foto: Thomas Wilmann/Polfoto/Arkiv

Odin Equity vil have mere ud af System Frugt, hvor omsætningen er vokset støt de seneste år uden, at bundlinjen er fulgt med. Det skriver Børsen.

Kapitalfonden ejer 80 pct. af selskabet, men den vil gerne sælge sin andel videre inden for de næste par år.

Derfor kommer partner Esben Bay-Jørgensen tirsdag med en klar besked til ledelsen i frugtkoncernen: bundlinjen skal hæves, og det skal gerne være snart.

"Vi har en plan for, hvor vi skal være med System Frugt, inden vi sælger. Den plan implementerer ledelsen, og der er nogle tiltag, som kræver lidt tid. Men det er klart, at vi skal videre, og det vil være inden for en horisont på cirka to år," siger han til avisen.

System Frugt præsenterede kort før jul et regnskab for 2013/2014, der viste et overskud på 17 mio. kr. ud af en omsætning på 600 mio. kr.

Odin Equity har ejet koncernen i mere end fire år og ansatte sidste år Jan Gerber som adm. direktør med den klare den besked, at han skulle System til en nordisk magtfaktor.

System Frugt fortsætter toplinje-vækst

Arla-direktør ny formand i System Frugt

Ny topchef skal gøre System Frugt til nordisk magtfaktor

System Frugt: Væksten er i udlandet

Milliardfond kigger på danske fødevareselskaber

Mere fra FødevareWatch

Venturefond bag ny investeringsrunde i dansk vinplatform

For anden gang på et år investerer venturefonden sammen med private investorer et tocifret millionbeløb i vinplatformen Kobaj. ”Social buying bliver fremtidens måde at handle vin på,” siger Jimmy Fussing Nielsen, partner i Heartcore Capital.

Pandemien hæmmer Carlsbergs kinesiske fremgang

Mens vi herhjemme har vænnet os til et åbent samfund, er Kina stadig hårdt præget af nedlukninger, hvilket bremser væksten for Carlsbergs kinesiske strategi om at åbne i flere store byer. Det kinesiske nytår og bryggeriets Big City-strategi præsterer dog stadig efter planen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier