FødevareWatch

Danish Crown klar til at rykke på USA-eksport

Amerikanerne er efter 15 års fravær igen klar til import af europæisk oksekød. Danish Crown følger udviklingen, og man er klar til at rykke, hvis der skulle byde sig nye eksportmuligheder.

Foto: POLFOTO

For første gang i mere end 15 år åbner de amerikanske landbrugsmyndigheder i disse dage igen for importen af europæisk oksekød. I første omgang har irske producenter fået grønt lys til at sende magert oksekød over Atlanten, men også i danske Danish Crown holder man øje med, om de amerikanske lempelser kan kaste nye muligheder af sig.

USA åbner igen op for oksekød fra EU

"I Danish Crown er vi altid klar til at rykke, hvis der skulle være et marked som bliver attraktivt. I det øjeblik vi kan se, at der er noget på vej, så kigger vi selvfølgelig på det, men det er ikke sådan, at vi nu sidder og bruger store kræfter på store fremstød i USA. Omvendt har vi en organisation, der er klar til at reagere, hvis det skulle vise sig muligt, og vi vil meget hurtigt have nogle folk, som kan sætte sig ind i, hvor der vil være muligheder," siger pressechef Jens Hansen til FødevareWatch og tilføjer derudover:

"Generelt set handler det for Danish Crown om at have så bred markedsadgang som muligt, så derfor håber vi selvfølgelig inderligt på, at der kan blive åbnet for dansk eksport til USA igen."

For øjeblikket sender Danish Crown svinekamben, backribs, til USA, men man skal tilbage til 1990'erne for at finde eksport af oksekød. På nuværende tidspunkt er det dog også stadig meget usikkert, hvad importlempelserne i USA kommer til at give en producent som Danish Crown.

"Valutaudviklingen er særdeles afgørende for, om det kan give noget. En fortsat stærkere dollar over for euroen kan give amerikanerne billigere europæisk kød, og dermed kan det måske åbne nye muligheder, men det er svært at spå om, hvor meget det reelt kan flytte."

I stedet for etableringen af ny direkte eksport af oksekød til USA tror Jens Hansen mere på de øgede muligheder i det europæiske marked som følge af mere europæisk eksport til USA.

"Hvis det kommer til at påvirke i Danmark, bliver det nok primært i andet led. Kommer der en europæisk eksport til USA, vil det kunne hive volumen ud af markedet, som kan være med til at flytte på balancerne mellem udbud og efterspørgsel, men det er på samme måde meget svært at spå om på nuværende tidspunkt," siger han til FødevareWatch.

Fortsat to investorer i spil i Tican

Amerikansk handelsorganisation vild med Skandinavien

Rabobank: Høje oksekødspriser fortsætter ind i 2015

Mere fra FødevareWatch

Royal Greenland vil sprede nettet mere ud globalt

Den grønlandske fiskekæmpe skal have flere og tykkere tråde ud til de store globale markeder. Efter et barskt 2020 med nedgang i omsætningen på knap en halv mia. kr. og underskud skal salgskanalerne være stærkere, lyder det fra topchef Mikael Thinghuus.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier