FødevareWatch

Teknologi udviklet til at dræbe campylobacter

Dansk selskab har brugt otte år på at udvikle teknologi til at dræbe kyllingbakterien campylobacter. Første store kontrakt på teknologien er landet.

Foto: Martin Slottemo Lyngstad

Hvert år får omkring 44.000 danskere diarré af overfladebakterien campolybacter som findes hos kyllinger, og EU's fødevaremyndighed EFSA vurderer, at problemet årligt koster eurolandene 18 mia. kr.

Det danske selskab Force Technology har imidlertid lanceret en teknologi, der skal gøre kål på problemet, skriver Børsen.

De slagtede kyllinger køres igennem en maskine, som opvarmer dem til 90 grader i 1,2 sekunder for at slå bakterien ihjel.

”Vi har brugt 70 mio. kr. og mange år på at udvikle den her teknologi ved navn Sonosteam. Den første store kontrakt landede vi med Facenda i november, som investerer 1 mio. pund i bekæmpelsen af campylobacter. Nu er anlægget installeret og klar til for alvor at blive taget i brug,” siger adm. direktør  i Force Technology, Ernst Tiedemann til avisen.

Campylobacter er den største fødevareskurk

Økokyllinger er fyldt med bakterier

Plan mod kyllingebakterie er endnu uden effekt

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier