Hvert år får omkring 44.000 danskere diarré af overfladebakterien campolybacter som findes hos kyllinger, og EU's fødevaremyndighed EFSA vurderer, at problemet årligt koster eurolandene 18 mia. kr.
Det danske selskab Force Technology har imidlertid lanceret en teknologi, der skal gøre kål på problemet, skriver Børsen.
De slagtede kyllinger køres igennem en maskine, som opvarmer dem til 90 grader i 1,2 sekunder for at slå bakterien ihjel.
”Vi har brugt 70 mio. kr. og mange år på at udvikle den her teknologi ved navn Sonosteam. Den første store kontrakt landede vi med Facenda i november, som investerer 1 mio. pund i bekæmpelsen af campylobacter. Nu er anlægget installeret og klar til for alvor at blive taget i brug,” siger adm. direktør i Force Technology, Ernst Tiedemann til avisen.
Campylobacter er den største fødevareskurk
Økokyllinger er fyldt med bakterier
Plan mod kyllingebakterie er endnu uden effekt