FødevareWatch

Teknologi udviklet til at dræbe campylobacter

Dansk selskab har brugt otte år på at udvikle teknologi til at dræbe kyllingbakterien campylobacter. Første store kontrakt på teknologien er landet.

Foto: Martin Slottemo Lyngstad

Hvert år får omkring 44.000 danskere diarré af overfladebakterien campolybacter som findes hos kyllinger, og EU's fødevaremyndighed EFSA vurderer, at problemet årligt koster eurolandene 18 mia. kr.

Det danske selskab Force Technology har imidlertid lanceret en teknologi, der skal gøre kål på problemet, skriver Børsen.

De slagtede kyllinger køres igennem en maskine, som opvarmer dem til 90 grader i 1,2 sekunder for at slå bakterien ihjel.

”Vi har brugt 70 mio. kr. og mange år på at udvikle den her teknologi ved navn Sonosteam. Den første store kontrakt landede vi med Facenda i november, som investerer 1 mio. pund i bekæmpelsen af campylobacter. Nu er anlægget installeret og klar til for alvor at blive taget i brug,” siger adm. direktør  i Force Technology, Ernst Tiedemann til avisen.

Campylobacter er den største fødevareskurk

Økokyllinger er fyldt med bakterier

Plan mod kyllingebakterie er endnu uden effekt

Mere fra FødevareWatch

Royal Greenland vil sprede nettet mere ud globalt

Den grønlandske fiskekæmpe skal have flere og tykkere tråde ud til de store globale markeder. Efter et barskt 2020 med nedgang i omsætningen på knap en halv mia. kr. og underskud skal salgskanalerne være stærkere, lyder det fra topchef Mikael Thinghuus.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier