Prishop på nytårsklassiker afværget

Fiskerne haler læssevis af torsk ind til nytår, og det sikrer gode priser.
Foto: POLFOTO
Foto: POLFOTO
KILDE: DR MIDT & VEST

Godt nyt til dig, der stadig foretrækker torsk til nytårsmiddagen.

De aktuelle landinger af torsk er de største i hele 2014. Det sikrer, at priserne holder sig i ro på nytårstorsken. Det skriver DR Midt & Vest.

"Vi har netop haft de største landinger af torsk på en enkelt dag i år," siger auktionsmester Jes Holm Sørensen fra Hanstholm Fiskeauktion til DR Midt & Vest. Så der bliver ingen problemer med at købe nytårstorsk.

"Der er masser af torsk, bekræfter fiskehandler Kurt Tindbæk fra Herning, Det betyder også, at vi kan holde prisen på det normale omkring 120 kroner kiloet for en hel torsk.

Det er godt og stille fiskevejr og større kvoter i år, der er årsag til de rekordstore landinger af torsk lige nu. Alene mandag var der 130 ton torsk under hammeren på fiskeauktionen i Hanstholm.

"Lige nu kommer det os faktisk til gode, at fiskerne var forment adgang til de norske farvande i begyndelsen af året. Det betyder, at mange fartøjer stadig har kvoter tilbage, som de kan udbytte nu," siger Jes Holm Sørensen fra Hanstholm Fiskeauktion.

Mange danskere har de senere år droppet torsken på nytårsmenuen, men den tendens ser ud til at vende i år, siger fiskehandler Kurt Tindbæk:

"I forhold til de to foregående år er der flere, der køber torsk til nytårsmiddagen i år. Det er jo dejligt for vores branche," siger han til DR Midt & Vest.

Flere fisk til danske fiskere i 2015

Fisker-frustration: Kender ikke nye regler

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også