Fisker-frustration: Kender ikke nye regler

En stor del af landets industrifiskere kender endnu ikke de regler, som de skal arbejde under i det nye år, og det frustrerer.
Foto: Mik Ekestad
Foto: Mik Ekestad
AF RITZAU

Forestil dig, at du efter nytår ikke ved, hvordan du skal udføre dit arbejde. Sådan har en stor del af landets industrifiskere det i øjeblikket. De kender nemlig endnu ikke de regler, som de skal arbejde efter i det nye år, fortæller DR Nordjylland.

"Vi snakker jo store virksomheder, der omsætter for rigtig mange penge. Alle folk går jo rundt her, og ved ikke hvad der skal ske med os, og hvad der ikke skal ske med os," siger Jan Hansen, der er formand for Danmarks fiskeriforening i Nordjylland.

EU har besluttet at indføre et forbud mod udsmidning af fisk, og fra d. 1. januar 2015 bliver der vendt op og ned på hele måden at fiske på, mener Jan Hansen.

"Det er ikke bare en almindelig regelændring, om du må køre 90 km/t eller om du må køre 100 km/t. Det er ikke bare sådan en regelændring, vi snakker om. Det er grundlæggende en helt ny måde at drive fiskeri på," siger han.

Lad os komme ud af det her

I en pressemeddelse skriver NaturErhvervstyrelsen, at de har fuld forståelse for kritikken, og de arbejder på at skabe klarhed frem til nytår. Men den klarhed har fiskerne brug for nu, siger Jan Hansen, og han frygter for konsekvenserne.

"Fiskerne er utrygge, og de kender ikke reglerne, så de kan komme til at tænke, at nu skal de bare ud af det her. Det er sådan noget, der kan ske, når man har så lang en indledning på en ny type regime at lave fiskeriet på," siger Jan Hansen.

I første omgang gælder forbuddet for fiskere, der fanger sild, makrel, torsk og laks. Fra 2016 træder reglerne i kraft for andre slags fiskeri.

Bornholmsk vækstforum satser på gourmet og fisk

Færre fiskere sælger flere fisk

Fiskeriet lover milliardvækst mod at få længere line

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også