Slut med dyre øko-udskæringer fra Friland

Økologisk kød er populært i de danske jule- og nytårsmenuer, og hos Friland melder man om udsolgt på en række af de bedste udskæringer.
Foto: Claus Haagensen
Foto: Claus Haagensen

Kort før den store gaveaften kan Friland melde om udsolgt af en række gode og dyre udskæringer fra frilandskvæg, økologisk kvæg og kalve, og dermed skal man ind i 2015, før det igen er muligt at skaffe kødet hjem, skriver Danish Crown i en meddelelse.

Efterspørgslen efter de gode udskæringer er i løbet af de seneste to år steget markant og salget af udskæringer som mørbrad, entrecote og filet steget med 56 procent, skriver Danish Crown.

"Vi har haft rigtig travlt med at få slagtet kvæg nok og få kødet solgt til kunderne, men vi må også konstatere, at der stort set er udsolgt af de bedste udskæringer. Det gælder både salget af kød fra frilandskvæg, økologisk kvæg og kalve," udtaler direktør i Friland, Henrik Biilmann.

Ifølge slagterikoncernen understreger efterspørgslen og salget en meget trend i Danmark, der viser, at flere og flere forbrugere vægter dyrevelfærd højt, når der skal købes kød til højtiderne.

"Når vi kigger på svinekød, har vi oplevet en markant stigning i salget af økologisk flæskesteg, og det er fuldstændig det samme, der gør sig gældende med salget af økologisk oksekød til nytårsaften. Vi er selvfølgelig meget glade for den øgede efterspørgsel, og derfor arbejder vi også hårdt på at følge med, så hverken vores kunder eller forbrugere oplever, at vi ikke kan levere," siger Henrik Biilmann i meddelelsen.

Kål er vejen til økologisk målsætning

Friland leverer rekordomsætning

Danskerne har voksende appetit på økologisk kød

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu