Kål er vejen til økologisk målsætning

Der skal flere grove grøntsager i maden, hvis målene om økologi i daginstitutionerne skal nås uden at blive for dyre, viser rapport.
Foto: PR
Foto: PR

Målene om økologisk mad i Danmarks daginstitutioner behøver ikke være dyrere at nå.

Det viser en ny udredning, som Institut for Fødevare- og ressourceøkonomi ved Københavns Universitet har lavet på foranledning af Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fisker, skriver Politiken søndag.

Men hvis det ikke skal resultere i en større regning – så skal der flere grove grøntsager som kål i maden. Derudover kræver det, at man køber ind efter, hvilke grøntsager der er i sæson.

”Konkret handler det om, at man skal bruge mere kål, gulerødder og andre rodfrugter i maden i stedet for mange tomater og agurker. Det mætter noget mere og er ikke så dyrt per gram som de vandholdige grøntsager. Og hvis man også skifter noget af kødet ud med de grovere grøntsager og noget fuldkornsbrød, bringer det de samlede omkostninger til de økologiske varer så langt ned, at der ikke vil være den store forskel, i forhold til hvad man bruger i dag,” siger lektor Jørgen Dejgaard Jensen, der har stået for beregningerne, til avisen.

Minister: Skrappe regler giver højere priser

Irma-chef: Sænk momsen på økologi

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også