Nu kan man få Danmarks første is på recept

Skee Is ved Ringsted blander sig nu med de helt store multinationale virksomheder.
Ismejerist Jørgen Nielsen står bag Skee Is. | Foto: Martin Bubandt/Polfoto/Arkiv
Ismejerist Jørgen Nielsen står bag Skee Is. | Foto: Martin Bubandt/Polfoto/Arkiv
AF RITZAU

Den lille midtsjællandske isproducent har nemlig fået deres protein-is godkendt af Sundhedsstyrelsen, så den som den første is i Danmark nu kan fås på recept.

Det skriver DR Sjælland.

Ernæringsprodukterne på Sundhedsstyrelsens liste udskrives primært til folk, der er underernærede. Det kan eksempelvis være kræftpatienter, ældre eller andre, som ikke får spist nok.

"Vi er den første virksomhed, der, udover tre meget store multinationale selskaber, kommer op på Sundhedsstyrelsens liste over tilskudsberettede ernæringspræparater. Så det var en meget stor dag," siger direktør for Skee Is, Jørgen Nielsen, til DR Sjælland.

Tidligere har de underernærede kun kunnet få recept på protein- og energidrikke produceret af eksempelvis Danone og Nestlé. Men nu har den lille tremands-virksomhed taget kampen op. Og efter tre års kamp for at komme på listen, er det endelig lykkedes.

Vigtigt for patienternes trivsel

Og det vækker stor begejstring på Nykøbing Falster Sygehus. Afdelingssygeplejerske på medicinsk afdeling, Linda Abildgaard, peger nemlig på, at et stort udvalg af produkter er meget vigtigt for underernærede patienter.

"Det er uhyre vigtigt, at der er et udvalg inden for de forskellige smagsvarianter og produkter, så man har muligheden for at vælge. Nogen kan nemlig lide en bøf, mens andre bedre kan lide en frikadelle," siger Linda Abildgaard til DR Sjælland.

En af de patienter, der nu kan få glæde af den nye protein-is, er kræftpatienten Per Holm Hansen fra Stubberup. Han har i forbindelse med sin kemobehandling fuldstændig mistet appetitten, så nu spiser han kun specielle madprodukter med protein, fortæller hans kone, Grethe Lykke Hansen.

"Mad med protein har for min mand betydet, at han rent faktisk har overlevet. Han kunne selvfølgelig også være indlagt på et hospital, hvor han kunne få sondemad. Men fordi han får den her slags, så kan han både overleve og være hjemme," siger hun til DR Sjælland og fortsætter:

"Det betyder så meget for os, at vi har fået den mulighed. Tidligere havde han et stativ, hvor han fik sondemad gennem næsen. Nu kan han både spise og drikke selv, så det er et meget stort fremskridt," afslutter Grethe Lykke Hansen.

Isproducent laver is til kræftramte

Nestlé vil dyrke en portion motion

Kan mejeriprodukter styrke immunforsvaret?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også