FødevareWatch

Kraft Foods i pludseligt direktørskifte

Den amerikanske fødevarekoncern Kraft Foods sætter med yderst kort varsel en ny mand i direktørstolen. Den nuværende topchef er formentlig blevet ”presset ud”, vurderer en analytiker.

Foto: Colourbox

Den amerikanske fødevarekæmpe Kraft Foods vil få dage efter jul sætte en ny mand i spidsen for selskabet.

Koncernen vil således indsætte bestyrelsesformand John Cahill som adm. direktør, da nuværende topchef Tony Vernon har ”informeret bestyrelsen om sine intentioner om at trække sig tilbage som adm. direktør fra og med d. 27. december 2014”, skriver Kraft i en pressemeddelelse.

Det passer med, at Tony Vernon forlader selskabet på den sidste dag af indeværende regnskabsår. Han vil dog fortsætte som seniorrådgiver i koncernen frem til 31. marts 2015 og som bestyrelsesmedlem frem til det næste årsmøde i 2015.

Selvom Kraft Foods præsenterer direktørafgangen, som en beslutning, Tony Vernon selv har truffet, så er det langt fra sikkert, at det er gået så fredeligt for sig bag kulisserne. Især den pludselig timing får alarmklokkerne til at ringe, mener en analytiker, der følger selskabet.

”Når du annoncerer, at du går på pension om tolv dage, så er du formentlig blevet presset ud,” siger Brain Yarbrough, der er analytiker for amerikanske Edward Jones & Co., til Bloomberg.

Prisstigninger skader Kraft Foods’ bundlinje

Kraft Foods’ bundlinje falder med 40 pct.

Salget i Kraft Foods lider under sen påske

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier