Medie: Svenskere dropper dansk kød i stor stil

Ifølge et svensk medie er de svenske forbrugere næsten stoppet helt med at købe billig dansk kød. I stedet har den svenske detail succes med at markedsføre hjemlandets egen kødproduktion.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Salget af dansk svinekød i Sverige styrtbløder angiveligt, efter at der i det seneste år har været meget fokus på de danske svineproducenters anibiotikaforbrug og forekomsten af blandt andet MRSA.

" Hvis vi overdriver lidt, kan vi sige, at den danske svinemørbrad er forsvundet fra butikshylderne. Vi anslår, at salget af dansk svinekød er faldet med et sted mellem 70 og 90 procent siden sidste forår," udtaler Torbjörn Lithell, direktør for HK Scans svenske indkøbsselskab, Scan Agri, til den trykte udgave af den svenske landbrugsavis ATL.

Hidtil har salget af dansk svinekød i svenske butikker været højt, blandt andet fordi det prismæssigt har ligget langt under den pris, som de svenske svineproducenter har kunnet producere og sælge til. Mens kød fra danske producenter, som Tican og Danish Crown har kostet 50-60 SEK i butikkerne har svensk-produceret svinekød tilsvarende kostet omkring 90 SEK.

Detailkæden ICA har i dag 80 pct. svensk kød i diskene, og salget er steget med 10 pct. Også hos konkurrenten Coop har man reduceret antallet af tilbud på dansk kød, og der har ifølge det svenske medie kun været halvt så mange novembertilbud som sidste år, skriver blandt andet Landbrugsavisen med henvisning til artiklen i det svenske medie.

Dansk MRSA-kød fundet i svenske butikker

Dansk kød tilbagekaldes i svenske supermarkeder

Rapport: Svenske svin har det lige så slemt som danske

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også