FødevareWatch

Avis: Arla var advaret før angreb på ansat

Allerede tilbage i slutningen af september øgede Arla ifølge Politiken sikkerheden for de ansatte i Danya Foods i Saudi-Arabien. Det skete efter, at der på nettet florerede rygter om en dræbt dansker.

Foto: Claus Bonnerup/POLFOTO

Torsdag blev tre personer anholdt, mistænkt for at have skudt en dansk medarbejder i Arla-datterselskabet Danya Foods, men allerede den 25. september øgede mejerikoncernen sikkerheden i Saudi-Arabien, efter rygter om at den dansker var blevet dræbt i Riyadh, og der på nettet blev delt billeder af datterselskabets bygninger.

Det siger flere uafhængige kilder med nært kendskab til sagen til Politiken.

I Arla har man tidligere afvist, at skudangrebet 22. november, hvor en dansker blev skudt og såret i sin bil, skulle være direkte rettet mod Arla, og overfor Politiken ønsker pressechef Theis Brøgger ikke at uddybe sagen yderligere.

"Af hensyn til vores medarbejdere, kan jeg ikke give yderligere detaljer om, hvordan vi sikrer os," siger han til Politiken.

Ingen nye trusler

Til Ritzau siger Theis Brøgger fredag morgen, at Arla blot er et af mange vestlige mål i Saudi-Arabien, og skudattentatet mod en medarbejder i november var et led i en aggression mod Vesten.

Han oplyser samtidig, at der ikke er nye trusler mod virksomheden.

"Der er ingen tvivl om, at Arla var udset som målet for dette angreb, men det var ikke en aggression mod Arla som selskab, men som led i en større aggression mod Vesten. Jeg kan bekræfte, at der ikke har været nye trusler mod os siden," siger Theis Brøgger.

Tre personer anholdt for skudangreb på Arla-ansat

Ekspert: Angreb på Arla-ansat er ingen overraskelse

Ministerium opfordrer firmaer til at skærpe sikkerhed i Saudi-Arabien

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier