FødevareWatch

Tre personer anholdt for skudangreb på Arla-ansat

Tre tilhængere af Islamisk Stat er ifølge nyhedsbureauet AFP anholdt for at skyde dansk Arla-medarbejder i Saudi-Arabien i sidste måned. Arla og PET er blevet informeret.

Foto: Carsten Andreasen/POLFOTO/arkiv

Ifølge nyhedsbureauet AFP er tre tilhængere af Islamisk Stat blevet anholdt for i sidste måned at have beskudt og såret en Arla-ansat i Riyadh i Saudi-Arabien. De saudiarabiske myndigheder har anholdt tre formodede attentatmænd i landets hovedstad.

”Vi er blevet orienteret af det danske udenrigsministerium om, at der er foretaget tre anholdelser i sagen om skud mod en af vores medardbejdere den 22. november. Det er det, vi ved lige nu,” siger pressechef i Arla Theis Brøgger.

Samme melding lyder fra PET, der bekræfter anholdelsen.

”Jeg har noteret mig, at de saudiarabiske myndigheder oplyser at have pågrebet de mulige gerningsmænd til skudattentatet," siger chefen for Politiets Efterretningstjeneste,” Jens Madsen, om anholdelsen af de tre mænd.

Bevarer højt sikkerhedsniveau

22. november kørte en bil op på siden af den hvide personbil, hvori i den danske medarbejder fra Arla-datterselskabet Danya Foods sad. Der blev løsnet en række skud i retning af den danske bilist, som blev såret og efterfølgende kom under behandling på et lokalt sygehus.

Efterfølgende har en gruppe tilhængere fra Islamisk Stat, som hævder at stå bag en video, der viser angrebet, taget ansvaret for episoden. Ifølge en talsmand for den saudiske indenrigsminister, Mansour al-Turki, havde de tre mænd trænet op til attentatet i flere uger. Det skriver nyhedsbureauet AP.

Ministerium opfordrer firmaer til at skærpe sikkerhed i Saudi-Arabien

Skudepisoden var en blandt flere episoder i regionen i den senere tid, og tilbage i oktober mistede en amerikaner livet i den saudiske hovedstad, mens en anden blev såret.

Anholdelsen af de mistænkte får ikke Arla til at slække på de særlige sikkerhedsforanstaltninger, som Arlas medarbejdere i området har været underlagt siden attentatet.

"Vores fokus er på sikkerhedsniveauet for vores medarbejdere. Vi har fortsat et meget højt sikkerhedsniveau i landet, og det vil vi blive ved med også efter det her," siger Theis Brøgger.

Ændret rejsevejledning

Angrebet på den Arla-ansatte fik desuden Udenrigministeriet til at anbefale danske firmaer i landet at gennemgå rutiner og undgå unødvendig transport.

”Ambassaden har selvfølgelig i høj grad kontakt til virksomhederne, og vi udsender en Rejsevejledning, som vi lige har opdateret sent i går. De fleste danskere er der i professionelt øjemed, og i lyset af skudepisoden i lørdag har vi blandt andet opfordret til, at man med sikkerhedsrådgiveren eller en anden, der forestår sikkerheden, gennemgår de daglige rutiner omkring transport og logistik, adgang til kontoret og så videre og vurderer, om der er grund til at ændre på noget,” sagde Ole Mikkelsen, centerchef for Center for Borgerservice og Kommunikation under Udenrigsministeriet til FødevareWatch.

Centerchefen opfordrede desuden til at undlade unødvendige rejser med bil mellem byer, indtil de saudiske myndigheder har klarlagt motivet og pågrebet de ansvarlige.

Lidegaard: Endnu uvist om IS står bag skud mod dansker

Arla har forhøjet sikkerheden i Saudi-Arabien

IS-støtter: Vi skød Arla-ansat i Saudi-Arabien

Ekspert: Angreb på Arla-ansat er ingen overraskelse

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier