FødevareWatch

Regionssamarbejde skal give millionvækst

Storkøkkenerne på Sjælland skal i højere grad anvende regionens råvarer, hvis det står til Region Sjælland og AgroTech, som med nyt initiativ vil rekruttere virksomheder, som kan levere til de store gryder.

Foto: Agrana/ PR

Under projektparolen ”Regionale råvarer i regionens køkkener” vil Region Sjælland og AgroTech fyre op under væksten i den østdanske fødevareklynge. Over de tre kommende projektår  forventes en omsætningsvækst på op til 8 mio. kroner, skriver AgroTech i en pressemeddelelse.

Ideen er at forberede og hjælpe regionale fødevareproducenter til at kunne levere ind til det store offentlige marked indenfor de lovgivningsmæssige rammer. Projektet koncentrerer sig om offentlige storkøkkener, men modellen og erfaringerne vil også være relevante for afsætning til private og kommunale storkøkkener, hvorefter potentialet kan være endnu større, hedder det i meddelelsen

”Fødevareerhvervet er en betydelig regional branche og med et årligt regionalt fødevareindkøb på 30 mio. kr. vil dette projekt have store perspektiver for vækst i fødevareerhvervene”, udtaler Tue Bak, Direktør for Innovation & Vækst, Region Sjælland.

En af de første opgaver bliver at rekruttere op til 10 virksomheder, der vil spille med på denne bane og dermed vil deltage i projektet, og derfor har man tilknyttet AgroTech til projektet, som Region Sjælland støtter med 2 mio. kr.

”Vi samarbejder med mange regionale fødevarevirksomheder, og vi oplever en stor interesse for alle initiativer, der kan hjælpe dem med at få afsat deres produkter til nye markeder”, siger projektleder Anette Gravgaard fra AgroTech og fortsætter:

”Det at handle med det offentlige kan være en stor mundfuld, hvis man ikke har prøvet det før i større omfang. Vi kan rådgive virksomhederne, så de bliver udbudsparate og kan imødekomme kravene fra storkøkkener og grossister”, siger Anette Gravgaard.

Kål er vejen til økologisk målsætning

Grossist ruster sig til kamp mod storkoncerner

Fødevare-fællesskaber kan være et alternativ

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier