FødevareWatch

Sælger birkevand for 20 mio

Den økologiske læskedriksproducent Sealand Birk tapper birkevand fra birketræer og sender det med stor succes til blandt andet Sydkorea.

Foto: Ole Lind

For Lars Aarup Poulsen er birketræer blevet en god tappeforretning. Oprindeligt blev birkesaften i den økologiske læskedriksproducent Sealand Birk tappet fra træer på Sjælland, men i dag får direktøren tappet fra økologiske træer i Finland. Herefter kommes saften på plast og flasker på Ørbæk Mosteri på Fyn og solgt til udlandet som en eksklusiv nordisk drik til 30 kroner flasken.

Det skriver Politiken.

I alt bliver det årligt til omkring én million liter birkesaft, som for 90 procents vedkommende bliver afsat på eksportmarkedet, hvor Sydkorea, England og USA er de tre største aftagerlande. Lars Aarup Poulsen har i år i alt solgt for omkring 20 mio. kr. birkedrik.

"Vi udvider skovarealet i Finland til foråret, når vi skal tappe igen, så vi kan tappe endnu mere saft. Og på sigt håber jeg, at vi får råd til at købe vores egen fabrik," siger han til avisen.

Sealand Birk er del af virksomheden Sealand Natural Ressources, som senere på måneden formodes klar med regnskabet for 2013/2014, som blev afsluttet 31. maj.

Asiater køber mere dansk økologi

Høj dansk innovationsgrad sælger økologi i udlandet

Skandinavisk økologi i solid vækst

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier