FødevareWatch

Britisk mejeriopkøb åbner op for Arla-parløb

Mejerigiganten Müllers nyligt annoncerede opkøb af en britisk konkurrent kan skabe et regulært duopol på det britiske mejerimarked mellem Arla og den tyske koncern. Men spørgsmålet er, om de britiske myndigheder overhovedet vil sige god for opkøbet.

Foto: Müller/PR

I midten af november oplyste den tyske mejerikæmpe Unternehmensgruppe Theo Müller, eller blot Müller, at man havde indgået en aftale om at opkøbe britiske Dairy Crests mejeriaktiviteter, og det opkøb kan bane vejen for en regulær duopol-situation på det britiske mejerimarked.

Det skriver branchebladet Mejeri.

Hvis de britiske konkurrencemyndigheder godkender handlen bliver Müller det største konsummælksmejeri i Storbritannien gennem sin britiske forretning Müller Wiseman Dairies, med danske Arla som den eneste anden væsentlige aktør.

Det er ikke første gang at den tyske mejerigigant har været på opkøbstogt i Storbritannien. Så sent som i 2012 betalte det tyske mejeriselskab 280 mio. pund for at overtage skotske Wiseman og dermed udvide sine aktiviteter i landet betydeligt. Dengang godkendte de britiske konkurrencemyndigheder fusionen, ligesom de gjorde det, da Arlas britiske forretning i 2007 fusionerede med Express Dairies og i 2012, da selskabet fusionerede med Milk Link.

Men det er mere tvivlsomt, om myndighederne vil tillade Müllers opkøb af Dairy Crest, siger Barry Wilson, der er redaktør på Dairy Industry Newsletter, til mediet.

”Det er ikke helt givet, at det går lige så let denne gang, da konkurrencemyndighederne ved seneste fusion mellem Müller og Wiseman netop pegede på, at tre større aktører var acceptabelt. Det skal de altså have ændret holdning til,” siger Barry Wilson.

Ud over de tre – måske snart to – store aktører, som sidder på godt 75 pct. af konsummælksmarkedet, rummer markedet 10 mindre, regionale mejerier, hvilket måske kan formilde konkurrencemyndighederne, skriver mediet.

Tysk mejerigigant køber op hos britisk rival

Arla streger 100 jobs i Storbritannien

Arla byder på egyptisk selskab

Arla satser på bæredygtighed i Storbritannien

Lurpak er størst i Storbritannien

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier