FødevareWatch

Flyselskab investerer 3 mia i vin under egne vinger

Flyselskabet Emirates vil ikke længere alene servere vin fra de omkring 60 tilknyttede vingårde, og derfor investerer man 3 mia. kr. i hele årgange af kvalitetsvine til selskabets rejsende.

Foto: Janus Engel

Under projektet 'Wines Onboard' har det store flyselskab Emirates etableret et stort vinprogram, som skal sikre flyselskabets rejsende gode kvalitetsvine. Samlet pris: 500 mio. USD eller omkring 3 mia. danske kroner.

Det skriver blandt andet hjemmesiden FoodSupply.se.

Dubai-baserede Emirates, der ugentligt sender 3400 fly ud af hjemmelufthavnen, udskænker i dag vin, portvin og champagne fra omkring 60 forskellige producenter fra i alt 11 forskellige lande på alle klasser i flyene, og samlet har man på lagre i Bordeaux i Frankrig 1,2 millioner flasker liggende. Nogle af disse er ifølge selskabet først klar til servering i år 2020, og som del af programmet vil flyselskabet i fremtiden opkøbe store partier vin før de kommer på flaske.

"For os er vin en oplevelse. Vores kunder vil nyde vin ombord på flyene som sad de på en fin restaurant. Det er ikke bare rød, hvid eller rosé, de er interesserede i, hvor druen kommer fra, årgangen, vingårdens historie og så videre. Derfor gik vi for ti år siden væk fra den sædvanlige indkøbsproces og besluttede os for at tage kontrol over vores egen skæbne,” udtaler Emirates CEO Tim Clark i en pressemeddelelse.

"Selvfølgelig er det en stor investering. Men vin og champagne vil altid være et vigtigt aspekt af vores onboard-produkter, og derfor kigger vi på det på langt sigt. Det er simpelthen en del af vores omfattende planlægningsproces. Ligesom vi ved, hvor stor vores flåde vil være, og hvor disse fly vil flyve, så vi ved også, hvilke vine som vi kommer til at servere på hver klasse på en bestemt rute om fire år," tilføjer Tim Clark.

"Verdens bedste rom" stormer frem

Ørnberg Vin kåret som årets vinbonde

Vinproducenter ramt af klimaforandringer

Laudrup har scoret et nyt millionoverskud

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier