FødevareWatch

Ørnberg Vin kåret som årets vinbonde

Ørnberg Vin på Sjællands Odde er blevet kåret som Årets Vinbonde 2014. Selskabet producerer ikke rødvin men hvidvin, rosévin, mousserende vine og dessertvin og ifølge vinbonden, har Danmark det helt rigtige klima til det.

Foto: Janus Engel

Ørnberg Vin på Sjællands Odde stak af med titlen som Årets Vinbonde 2014.

Ørnbjerg Vin producerer ikke rødvin men hvidvin, rosévin, mousserende vine og dessertvin.

Ifølge Niels Ørnbjerg har Danmark det helt rigtige klima til det.

"Vi har en vinmark, der ligger helt fantastisk på Sjællands Odde med vand på begge sider, så vi har ikke frostproblemer i vækstsæsonen overhovedet. Og så har vi et af de solrigeste placeringer i landet. Det giver druer med meget god modenhed og karakter," siger han.

Det er brancheorganisationen Danske Vingaarde, der i forbindelse med International Food Contest i Herning har afholdt Dansk Vinshow for at finde og kåre dette års vinbonde.

Ørnberg Vin blev oprettet i 2007 af Niels Esbjerg Jensen og Anders Ørnberg Eriksen. Målet har fra starten været at lave vin med dansk karakter og international kvalitet, som der står på selskabets hjemmeside.

"Forudsætningerne for at nå målet er optimale: Marken er beliggende på en sydskråning i et af Danmarks luneste og solrigeste områder på Sjællands Odde. Fra marken er der udsigt over Sejerøbugten, der udover at give en høj lysindstråling i marken, også er med til at modvirke problemer med sen frost i maj og tidlig frost i efteråret," fremgår det.

De første 2200 stokke blev plantet i maj 2007. I dag står der ca. 3600 vinstokke i alt på marken, som er på ca. 1,2 ha. land.

Vinproducenter ramt af klimaforandringer

Brændevin slår pølser og isdessert

Mere fra FødevareWatch

Horestas nye direktørtrio: Vi skal blive skarpere

INTERVIEW: Horesta er på mange måder den ønskede fælles indgang for hotel- og restaurationsbranchen, men ifølge organisationens tre nye direktører er der dog steder, hvor der kan strammes op. ”Vi er en Ferrari, der kører på to ventiler i stedet for otte,” lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier