FødevareWatch

Prognose: 1800 danske discountbutikker om ti år

Ifølge en prognose fra Retail Institute Scandinavia vil danskerne fortsætte jagten på billige fødevarer, og i 2024 vil der anslået være yderligere 200 disbutikker på landkortet, skriver Dansk Handelsblad.

Foto: Peter Hove Olesen/Ritzau Scanpix

Fra de aktuelle 1586 butikker vil antallet af discountbutikker i de kommende ti år stige til omkring 1800 butikker. Det forudsiger Retail Institute Scandinavia i en ny prognose, skriver Dansk Handelsblad.

"Nu siger vi, at vi kan komme op på 1800 discountbutikker om 10 år. Det er vildt meget - og 100 butikker flere, end vi regnede med for bare et år siden, selv om vi godt ved, at Fakta stopper lidt op," udtaler Henning Bahr ifølge hjemmesiden,

Samme Henning Bahr anslår på baggrund af analysen, at discountbutikkernes samlede markedsandele vil runde 46 pct. i 2024. I år udgør discounthandlen 40,5 af den samlede detailhandel.

Irma-chef hilser discountkæders øko-sats velkommen

Netto har nu fire butikker i England

Netto klar med 2015-strategi

Mere fra FødevareWatch

Dansk foodtech sidder fast i affyringsrampen - der er brug for flere stjerneskud

MAD FOR MILLIARDER: Mangel på visioner, penge eller ideer? Det halter med at skabe fødevare- og landbrugsaktører med globalt potentiale herhjemme, når man måler det op mod et iværksætterland som Israel. Food & Bio Cluster ser klare mangler i investormiljøet, mens Vækstfonden efterlyser flere gode ideer - så kommer pengene også.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier