Presset Danish Crown-rival kan tvinges til frasalg

Den hollandske kødkoncern Vion kan være på vej mod et frasalg af sine aktiviteter i Tyskland, rapporterer en hollandsk avis. Danish Crown og tyske Tönnies ses som oplagte aftagere.
Foto: PR / Vion
Foto: PR / Vion

Den hollandske kødkoncern Vion Foods har yderst svært ved at skaffe penge fra bankerne til at sikre driften, og det kan få koncernen til at frasælge sine aktiviteter i Tyskland.

Det skriver den hollandske avis Financieele Dagblad, som hsar snakket med unavngivne kilder tæt på selskabet. Avisen peger på tyske Tönnies og Danish Crown som mulige aftagere af Vions tyske forretning.

Den hollandske koncern har ifølge avisen været yderst presset igennem en årrække, hvilket har fået selskabet til at trække sig for flere og flere markeder.

Omsætning halveret

Vion var tidligere en europæisk markedsleder med en årlig omsætning på næsten 10 mia. euro, men selskabet oplevede så stærk vækst, at det rent faktisk endte med at give bagslag. Det betød, at Vion i 2012 solgte sin britiske forretning fra, ligesom man solgte sin ingrediensforretning til amerikanske Darling for 1,6 mia. euro.

Den tidligere stormagt er derfor nu kun til stede i Holland og Tyskland – så længe det varer – mens den årlige omsætning er dalet til omkring 5 mia. euro.

Avisen mener også at vide, at ekspansionslystne kinesiske virksomheder kunne være blandt de interesserede købere af de tyske aktiviteter, hvis ikke Tönnies eller Danish Crown melder sig på banen.

Stadig usikkert

Men samtidig sættes der spørgsmålstegn ved, om et frasalg overhovedet vil være nok til at sikre fremtiden for Vion, da de hollandske banker ikke er villige til at låne koncernen de penge, der skal bruges for at få selskabet på rette køl gennem en omstrukturering rettet mod at nedbringe selskabets omkostninger.

Vion lancerer ambitiøs strategi

Vion frasolgte i maj måned sine detailaktiviteter i Tyskland, men i august annoncerede koncernen så, at man ville bruge "mange millioner euro" i at udvide sine fabrikker i den tyske delstat Bayern over de næste par år.

Hollandsk Danish Crown-rival sælger fra

DC-rival annoncerer tyske fabriksudvidelser

Skal man tro den hollandske avis er tiltroen til, at den tyske forretning kan reddes dog allerede forsvundet igen.

Link til artiklen findes her (på hollandsk)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også