Fakta udskyder overskud

Overskud i 2015 er min eksamen, lød det fra kædedirektør i Fakta, Niels Karstensen i august. Det overskud er nu udskudt et år.
Foto: Majken Søndergaard Nielsen
Foto: Majken Søndergaard Nielsen

Fakta sparker i dag gang i sin relancering af kædens over 400 butikker og sit bud på "Fremtidens discountbutik."

Coop investerer ca. 300 mio. kr. i den store omstilling af discountkæden. Efter testperioden skal der hver måned omstilles 30 butikker i måneden fra juni 2015 til slutningen af 2016, hvor omstillingen skal være færdig. Målet er at omsætningen i samme periode øges med ca. 1 mia. kr.

I et interview med FødevareWatch fortalte kædedirektør Niels Karstensen i august, at han forventer overskud i 2015.

"Ja, det er klart målsætningen for 2015, at dér skal Fakta give overskud igen. Det er i hvert fald min købmandseksamen," sagde han.

Fakta-chef: Overskud i 2015 er min eksamen

Benhårdt butiksraseri stopper ikke

Butiksåbninger koster på bundlinjen

Faktas bundlinje blødte i 2013, dels på grund af mange nye butikker, dels på grund af fjernelse af lukkeloven. Med mange nye butikker i år og de omfattende moderniseringer i 2015 forventer Coop imidlertid nu, at kæden først giver overskud fra 2016.

Niels Karstensen medgiver, at meldingen lød noget anderledes for tre måneder siden. Men der er også sket rigtig meget siden da, forklarer han. F.eks. er der i løbet af 2013 og 2014 åbnet 50 nye butikker og yderligere 12 er på vej.

”Det sagde jeg ja, men jeg vil ikke sige, at det er en eksamen. Jeg kunne måske godt tænke mig, at det stadig er et mål. Men vi budgetterer med et lille underskud i 2015,” siger Niels Karstensen til FødevareWatch.

Har du så dumpet?

”Nej, det har jeg ikke, for der er sket det i mellemtiden, at hele denne relancering, og den fart vi vil køre det med, havde jeg ikke set på det tidspunkt – at vi ville tage så mange butikker på én gang. Lige pludselig hed det sig, at nu ville vi være færdige inden udgangen af 2016. Og der var også økonomisk opbakning til at gøre det. Men når man laver så mange investeringer, og lige pludselig ruller med 30 butikker i andet halvår pr. måned, så koster det simpelthen nogle penge. Så da vi skulle gøre budgettet op med plus og minus, viste det sig, at der stadig var et minus. Men der er en stor opbakning til vores strategi i Coop Danmarks bestyrelse og dermed også en forståelse for de økonomiske resultater, som vi leverer,” siger kædedirektøren. 

Fakta holdt tirsdag formiddag pressemøde i den første af de fire testbutikker, der åbnes i nærmeste fremtid, nemlig butikken på Østerbro i København.

Og her fremgår det tydeligt, hvad fremtidens Fakta skal være – inspirerende og flink.

FødevareWatch bringer mere, om hvad butikskæden fremover vil stå for.

Fakta-chef på trapperne med ny kurs

Fakta i nyt samarbejde med gårdmejeri

Fakta tester ny overvågningsteknologi og pusher personlige tilbud

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også