FødevareWatch

Konservative vil fremme økologien

Hvis Konservative får mere indflydelse efter næste valg, skal økologien have et løft, lyder det fra landbrugs- og fødevareordfører Charlotte Dyremose.

Foto: Steen Brogaard

Konservative vil arbejde for mere økologi, færre fødevareafgifter og hurtigere miljøregulering, hvis ellers partiet får mere indflydelse efter næste valg, skriver altinget.dk.

Partiets landbrugs- og fødevareordfører Charlotte Dyremose mener, at der skal gøres mere for at fremme afsætningen af danske økologiske varer både på hjemme – og eksportmarkedet.

”Økologi skal jo drives af en markedsudvikling, og hvis vi ikke sikrer efterspørgslen i både ind- og udland, så bliver det ikke drevet. Og ingen landmænd omlægger til økologi, hvis de ikke kan afsætte deres produkter,” siger hun til netmediet.

I 2013 var der afsat 40 mio. kr. til afsætnings- og eksportfremme af økologiske varer, men ifølge altinget.dk blev det beløb i 2014 kun til 20 mio. kr. Konservative har foreslået at lette afgifter på 28 fødevarer – herunder nødder, chokolade og is. 

Her er tale om brancher, hvorfra aktører tidligere i FødevareWatch har fortalt om et afgiftsniveau så højt, at det kan tvinge dem til at flytte produktionen ud af landet.

Partiet vurderer, at afgiftslettelserne vil koste statskassen 2,5-3 mia. kr.

Chokoladegigant overvejer sin fremtid i Danmark

Hansens Flødeis: "Isafgiften gør grin med branchen"

Advarsel mod farvel til spiritus-banderoler

Mere fra FødevareWatch

Salling Group forlænger prisloft frem til nytår

Prisloftet, som Salling Group indførte i foråret på en lang række varer, bliver nu forlænget med to måneder til årets udgang. Det sker, dagen efter, Coop meldte et nyt prisprogram ud for to kæder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier